Αρχική Τεχνολογία Εντυπωσίασε το μονοθέσιο της Aristotle Racing Team

Εντυπωσίασε το μονοθέσιο της Aristotle Racing Team

Σύνταξη: ecozen.gr

0
μονοθέσιο ART
Διαφήμιση
Το εντυπωσιακό μονοθέσιο της Aristotle Racing Team (ART) του ΑΠΘ παρουσιάστηκε στην πλατεία Αριστοτέλους κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Η ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ στελεχώνεται από φοιτητές από 5 διαφορετικά τμήματα του Πανεπιστημίου που έχουν στόχο τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθεσίου τύπου Formula, το οποίο θα συμμετάσχει στον διεθνή διαγωνισμό Formula Student.

Aυτήν τη φορά το τιμόνι που κατασκεύασαν οι φοιτητές είναι ίδιο με της Formula 1, οι βραβεύσεις διαδέχονται η μία την άλλη και η πορεία της ART, που ξεκίνησε με μόλις εννέα μέλη το 2007 αναμένεται εξαιρετική.

μονοθέσιο ART

Στην επίδειξη του εντυπωσιακού μονοθεσίου αγωνιστικού της ομάδας ART (Aristotle Racing Team) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Formula Show των φοιτητριών και των φοιτητών της ομάδας, παρέστη ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης παρακολούθησε την επίδειξη του μονοθεσίου και συνομίλησε με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, από τον πιλότο της Formula, τους μηχανικούς, ως την ομάδα προώθησης του οχήματος. Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, μετά την παρουσίαση του μονοθεσίου, στην εκδήλωση της οποίας την αιγίδα παρείχε ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του ΥΠΕΣ, τόνισε:

μονοθέσιο ART

«Είμαι χαρούμενος και απόλυτα ικανοποιημένος που, αφού υποδέχτηκα πριν από λίγες εβδομάδες την αντιπροσωπεία των παιδιών στο διοικητήριο κι αφού μου εξήγησαν την ιδέα, την αγκάλιασα, και βλέπω σήμερα, από πρώτο χέρι, αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας. Άριστοι φοιτητές και άριστες φοιτήτριες, παρήγαγαν ένα τέλειο αποτέλεσμα!

Οι διαγωνισμοί που θα ακολουθήσουν και στους οποίους θα συμμετέχει η ART, θα αποτελέσουν μοναδική ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και γενικότερα για τη βόρεια Ελλάδα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και τα υπόλοιπα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Μακεδονίας και της Θράκης, να δείξουν το υψηλότατο επίπεδο των φοιτητριών και των φοιτητών τους.

μονοθέσιο ART

Θα δώσουν την ευκαιρία και σε εμάς τους Μακεδόνες να νιώσουμε περήφανοι, επειδή διαθέτουμε εκκολαπτόμενους επιστήμονες υψηλού επιπέδου και ανθρώπους οι οποίοι, σε διαγωνιστικές διαδικασίες, όπου θα κληθούν να ανταγωνιστούν συναδέλφους τους, είμαι σίγουρος ότι θα τα πάνε εξαιρετικά καλά».

Ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Το μέλλον της Ελλάδας -και ιδιαίτερα της βόρειας Ελλάδας- με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που έχουμε, δίνουν τις δυνατότητες στις φοιτήτριες και τους φοιτητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να πρωτοπορούν, σε επιστημονικό πεδίο. Διαθέτουμε, ως χώρα, ένα μοναδικό ακαδημαϊκό έμψυχο υλικό, που ο στόχος μας είναι, να το ενισχύσουμε και να το βοηθήσουμε».

Διαφήμιση