Αρχική Ελλάδα 5ο Συνέδριο Auto Forum: Έργα 100 εκατ. ευρώ για την οδική ασφάλεια...

5ο Συνέδριο Auto Forum: Έργα 100 εκατ. ευρώ για την οδική ασφάλεια στην Αττική

Σύνταξη: ecozen.gr

Με τεράστια προσπάθεια ξεμπλοκάραμε έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία παρέμεναν επί τρία χρόνια «παγωμένα» σε δικαστικές και διοικητικές διαδικασίες, όπως οι ασφαλτοστρώσεις

0
5o Auto Forum
Διαφήμιση

Το «στοίχημα» της οδικής ασφάλειας φαίνεται να κερδίζει η Αττική καθώς εξασφαλίστηκαν έργα 100 εκατ. ευρώ για τη βελτίωσή της. Τους βασικούς άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Αττική, ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας το 5ο Υβριδικό Συνέδριο Auto Forum, με θέμα: «Είναι η Αττική Βιώσιμη Περιφέρεια», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας.

«Με τεράστια προσπάθεια ξεμπλοκάραμε έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία παρέμεναν επί τρία χρόνια «παγωμένα» σε δικαστικές και διοικητικές διαδικασίες, όπως οι ασφαλτοστρώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντας πως η διοίκηση της Περιφέρειας «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, ανέδειξε την οδική ασφάλεια και τη διαχείριση της κυκλοφορίας ως μείζον θέμα της πολιτικής της».

5o Auto Forum

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης εστίασε στις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση του ρόλου της διεύθυνσης που διαχειρίζεται τις Μητροπολιτικές Οδικές Υποδομές της Αττικής μας με τη λειτουργία νέου σύγχρονου Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας, το οποίο εποπτεύει την κυκλοφορία στην Αττική μέσω 300 περίπου καμερών και χιλίων αισθητήρων μέτρησης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στη δημιουργία σύγχρονων  διαβάσεων με στόχο την διευκόλυνση της προσβασιμότητας των πεζών και των ΑμεΑ.

Στο Συνέδριο τοποθετήθηκαν επίσης ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, η Γ.Γ. Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ Αλ. Σδούκου, ο Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων Β. Αξιώτης, ο Πρόεδρος Εισαγωγέων Αντιπρόσωπων Αυτοκίνητων Γ. Βασιλάκης και η Β. Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης. 

5o Auto Forum

 

Οι πρωτοβουλίες που υλοποιούνται

  • Δημιουργία του τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 1544 που λειτουργεί σε 24ωρη βάση για τα θέματα που αφορούν το οδικό δίκτυο,
  • Εξωραϊσμός των υπόγειων διαβάσεων
  • Υλοποίηση του έργου προϋπολογισμού 37 εκατομμυρίων ευρώ για την αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων με τα πλέον σύγχρονα led επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση έως και 70%,
  • Εγκατάσταση – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – των τεχνικών μέσων ανίχνευσης παραβίασης ερυθρού σηματοδότη   

Αναφερόμενος στα έργα στην παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος είπε : «Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος που αποτελεί πλέον μια σχεδόν καινούργια οδική αρτηρία με νέα αντιολισθητική άσφαλτο υψηλής ποιότητας, νέες διαγραμμίσεις, νέα φανάρια led, σύγχρονες πεζογέφυρες σε Φλοίσβο και Άλιμο, και παρεμβάσεις σε όλο το μήκος του Παραλιακού μετώπου, από τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού μέχρι τα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης και τη Βάρκιζα αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις στις σήραγγες του Καραμανλή και τη Λεωφόρο Σουνίου. Δεν σταθήκαμε όμως μόνο στην παραλιακή. Η αναβάθμιση του οδικού δικτύου με σειρά προτεραιοποίησης επεκτείνεται και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες όπως στη Λεωφόρο Αθηνών, στην Κηφισίας, στην Πειραιώς όπου ήδη έχουν ασφαλτοστρωθεί σημαντικά τμήματα, ενώ τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η βελτίωση του οδικού δικτύου του Πειραιά.

Και βέβαια δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην εμβληματική Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και τους δρόμους περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, αφού σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια την ολική ανακατασκευή των δρόμων στο κεντρικότερο σημείο της χώρας μας, πρωτοβουλία που στήριξε ουσιαστικά τη διεξαγωγή του Rally Acropolis».

5o Auto Forum

«Το στρατηγικό μας σχέδιο είναι σε τροχιά υλοποίησης. Τα έργα και οι παρεμβάσεις συνεχίζονται καθημερινά σε απόλυτη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς αλλά και με τους πολίτες της Αττικής. Η οδική ασφάλεια, η βελτίωση των όρων κίνησης για οδηγούς και πεζούς, η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι για εμάς βασικά στοιχήματα. Και να είστε σίγουροι, ότι με μεθοδική δουλειά, συνέπεια και συνέχεια στο έργο μας, αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε», ανέφερε κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Γ. Πατούλης.

Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link:

https://youtu.be/BoIRw8_KRdk

Το έργο της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας παρουσίασε ο  Διευθυντής Υποδομών Περιφέρειας Αττικής Π. Καρυώτης, ενώ  στοιχεία σχετικά με την αύξηση της κυκλοφορίας στην Αττική παρουσίασε ο Σύμβουλος Διαχείρισης Κυκλοφορίας & Οδικής Ασφάλειας Κ. Λογοθέτης.

Τις εργασίες του Συνεδρίου και τις θεματικές συζητήσεις συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Τ. Πουρναράκης και Ν. Τσάδαρης.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟ Thanatos Drakon αποκαλύφθηκε στην Αργεντινή
Επόμενο άρθροΦυτοφάρμακα και μόλυβδος δηλητηριάζουν τα παιδιά όλου του κόσμου