Αρχική Special Topics Ζελένσκι: «Ελευθερία ή θάνατος»

Ζελένσκι: «Ελευθερία ή θάνατος»

Μια νέα Ελληνική Εταιρία είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ξανά για να σώσει την Ουκρανία και τον ελληνισμό που βρίσκεται εδώ από τους βαρβάρους εισβολείς

Σύνταξη: ecozen.gr

0
[351812] ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ Β. ΖΕΛΕΝΣΚΙ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

«Όπως οι Έλληνες στη δική τους Επανάσταση είπαν “Ελευθερία ή θάνατος” έτσι λέμε κι εμείς σήμερα» δήλωσε σήμερα στην ομιλία του στη Βουλή ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιερ Ζελένσκι.

Η ταύτιση του ουκρανικού λαού με την Επανάσταση των Ελλήνων το 1821 κατά του τουρκικού ζυγού γίνεται ξεκάθαρη σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ζελένσκι.

«Η ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας έγινε εδώ και αυτό είναι τεράστιας σημασίας. Μια νέα Ελληνική Εταιρία είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ξανά για να σώσει την Ουκρανία και τον ελληνισμό που βρίσκεται εδώ από τους βαρβάρους εισβολείς» τόνισε ο Ζελένσκι.

Εκτεταμένη αναφορά έκανε στη σχέση Ελλάδας – Ουκρανίας η οποία όπως είπε «είναι αδύνατο να βρούμε τις απαρχές της στο χρόνο».

Να φτιάξουμε μια νέα Φιλική Εταιρία

«Η Μαριούπολη ήταν το λίκνο της Ελληνικής κοινότητας που ζούσαν ειρηνικά μαζί με τους ουκρανούς, έχτισαν μαζί την πόλη και το μέλλον τους. Η Ουκρανία εκχριστιανίστηκε από τους Έλληνες. Τώρα έχει καταστραφεί ολοσχερώς από τους Ρώσους» όπως δήλωσε ο Ζελένσκι.

«Μετά την προσέγγιση του ρωσικού “σύγχρονου πολιτισμού” η Μαριούπολη καταστράφηκε από Ρώσους πιλότους οι οποίοι προφανώς έβλεπαν τι έκαναν. Κατέστρεψαν τα πάντα, νοσοκομεία, μαιευτήρια, το θέατρο και άλλα πολιτιστικά κέντρα»

Στη Μαριούπολη ζούνε και πεθαίνουν χιλιάδες καθώς έχει περικυκλωθεί από Ρώσους ναζιστές και οι κάτοικοι είναι χωρίς νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

«Για πάνω από ενα μήνα κάθε πρωί ξυπνάω και σκέφτομαι την Μαριούπολη λαμβάνοντας τις πληροφορίες για το τι συμβαίνει σε αυτήν μαρτυρική πόλη. Αυτό δεν έχει συμβεί σε άλλη πόλη μετά από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Πέρα από τη Μαριούπολη, η Οδησσός είναι ένα άλλο ελληνικό κέντρο στην Ουκρανία. Η πόλη είναι ήρεμη γιατί τα δικά μας στρατεύματα απομάκρυναν τους βαρβάρους. Οι Ρώσοι απελαύνουν στη χώρα τους Ουκρανούς».

Ο χρόνος είναι η πιο κρίσιμη διάσταση, χρησιμοποιείστε τη δική σας επιρροή στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να σώσουμε την Ουκρανία.

Ομογενείς πολεμιστές στη Μαριούπολη

Ιδιαίτερο σημείο στην παρέμβασή του, ήταν η προβολή βίντεο με δύο ομογενείς από τη Μαριούπολη, που μάχονται κατά των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή τους.

Έλληνας ομογενής μιλά σε βίντεο για την Μαριούπολη:

«Πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της πόλης είναι Έλληνες. Η πόλη έχει καταστραφεί κατά 90% από τους Ρώσους ναζιστές. Πεθαίνουν χιλιάδες. Παρακαλούμε βοηθήστε μας».

Και δεύτερος ομογενής σε βίντεο:

Εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάτω από τα κατεστραμμένα κτήρια. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους σώσουμε. Μπορείτε να δώσετε ανθρωπιστική βοήθεια.

Ζελένσκι
Μέσω τηλεδιάσκεψης έγινε η ομιλία του Volodymyr Zelensky (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Δε θα γίνει η Μαριούπολη Θερμοπύλες»

Οι Ρώσοι ξύπνησαν από το όνειρο ότι θα μπορούσαν να γονατίσουν την Ουκρανία. Η Ουκρανία είναι όρθια. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να σώσουμε την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά. Δε θα γίνει η Μαριούπολη Θερμοπύλες, όπου πεθαναν κάποιοι ήρωες.

«Οι βάρβαροι θα χάσουν»

Πρέπει να μάθει ο κάθε βάρβαρος επιτιθέμενος ότι θα χάσει. Οι ενέργειες της Ρωσίας δε στράφηκαν μόνο κατά της Ουκρανίας, αλλά και κατά της Ευρώπης. Χρησιμοποιούν τα καύσιμα για να προκαλέσουν ελλείμματα στις αγορές ενέργειας και επισιτιστικά προβλήματα παγκοσμίως. Οι Ρωσικές τράπεζες δεν πρέπει να κερδίζουν χρήματα, οι κυρώσεις πρέπει να αφορούν όλες όχι μερικές. Κανένα πλοίο με ρώσικη σημαία δεν πρέπει να προσεγγίζει ελληνικούς λιμένες, καμία αποδοχή σε ρωσικά δεξαμενόπλοια. Γιατί τα χρήματα που κερδίζουν τα χρησιμοποιούν για να αγοράζουν όπλα.

Είμαι πεπεισμένος ότι θα φέρουμε την ειρήνη στην Ουκρανία και θα κάνουμε τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν, όσους έκαναν εγκλήματα κατά αμάχων και θα ξαναχτίσουμε Μαριούπολη και τις άλλες πόλεις.

Κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συμμετοχή της στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, για την ανθρωπιστική βοήθεια και τα όπλα που παρείχε.

«Πρέπει να είμαστε ισότιμοι εταίροι μέσα στο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι. Θα κερδίσουμε. Μαζί όμως. Δόξα στην Ουκρανία» κατέληξε ο Ζελένσκι.

Παρατεταμένα τα χειροκροτήματα στη Βουλή

Όρθιοι και με παρατεταμένα χειροκροτήματα χαιρέτησαν την ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι οι Έλληνες βουλευτές.

Η ομιλία του Ζελένσκι έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, του επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, του εκπροσώπου εκ μέρους της ΚΟ του ΜέΡΑ 25, Γιώργου Λογιάδη, ενώ απούσες -όπως είχαν δηλώσει- είναι οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης.

Από τα έδρανα των αξιωματούχων της Ολομέλειας παρακολούθησαν το μήνυμα ο πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος, πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, ο Ουκρανός Πρέσβης Σεργκέι Σουτένκο και ο Α΄ Σύμβουλος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Νικολά Κρουαζέ.

Διαφήμιση