Αρχική Ελλάδα Σάλος για τον ομογενή του Τάγματος Αζόφ που μίλησε στη Βουλή

Σάλος για τον ομογενή του Τάγματος Αζόφ που μίλησε στη Βουλή

Η ομιλία μελών του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί πρόκληση, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ταγμα αζοφ
Ο ομογενής που δήλωσε πολεμιστής του Τάγματος Αζόφ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Έντονες αντιδράσεις από Έλληνες βουλευτές έχει προκαλέσει η αναφορά Έλληνα ομογενή, που μίλησε στην ελληνική Βουλή, ότι πολεμάει με το τάγμα του Αζόφ εναντίων των Ρώσων. «Μάχομαι μέσα από το τάγμα Αζόφ στην ουκρανική άμυνα για να διώξουμε τους ναζί», είπε ο ίδιος στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος αυτό που έγινε σήμερα στην ελληνική Βουλή».

Για «Ιστορική ντροπή» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με σχόλιό του στο τουίτερ αναφορικά με τις ομιλίες μελών του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στο πλαίσιο της ομιλίας Ζελένσκι στη Βουλή. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει την «απόλυτη ευθύνη» για το συμβάν στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, χαρακτήρισε «μεγάλο ατόπημα» το γεγονός ότι μέλος του τάγματος Αζόφ απευθύνθηκε στην ελληνική Βουλή και τόνισε πως θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Κώστα Τασούλα, αν ήταν ενήμερος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη Βουλή και την ομιλία Ζελένσκι με τα κόμματα του ΝΑΤΟικού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλλουν οι ΝΑΤΟικές οδηγίες και δεσμεύσεις. Απόλυτη δικαίωση για τη στάση του ΚΚΕ», σχολίασε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

 «Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, δεν έκανε καμία αναφορά για την τουρκική εισβολή στη Κύπρο αλλά έδειξε δύο βίντεο με δηλώσεις μαχητών, εκ των οποίων ο ένας ανήκει στο τάγμα Αζόφ, το σημειώνω. Αυτό όμως που έγινε σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ότι ακούστηκε μια φωνή εθνικής ανεξαρτησίας και εθνικής κυριαρχίας», επεσήμανε, από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.
Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι «η νομιμοποίηση ναζιστών συνιστά μία ανεξίτηλη εικόνα ντροπής για το ελληνικό Κοινοβούλιο». «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ επέτρεψαν τη μετατροπή του λίκνου της Δημοκρατίας σε υπερασπιστή της ναζιστικής θηριωδίας, στη μαύρη επέτειο των 81 ετών από τη ναζιστική επίθεσης στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Βελόπουλος.

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, αποχώρησε άμεσα από την αίθουσα μόλις έγινε αντιληπτό πως μέλη του Τάγματος Αζόφ πήραν τον λόγο.

«Το ΜέΡΑ25 είναι αλληλέγγυο στον ουκρανικό λαό, όχι στο ναζιστικό Τάγμα Αζόφ. Αυτό που συνέβη σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι απαράδεκτο, είναι καταδικαστέο, είναι ο απόλυτος εξευτελισμός και συνέβη με την πλήρη κάλυψη και ανοχή του Προέδρου της Βουλής και της Κυβέρνησης αλλά και όλων όσοι παρέμειναν στην αίθουσα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Από το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής επίσης αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν πως θα μιλήσουν δύο ομογενείς δέκα λεπτά πριν από την ομιλία Ζελένσκι, χωρίς να έχουν κάποια περαιτέρω πληροφόρηση.

Ο ομογενής του Αζόφ

Ο ομογενής Μιχαήλ, δήλωσε ότι είναι ελληνικής καταγωγής, γεννημένος στη Μαριούπολη και ανέφερε ότι ο παππούς του πολέμησε κατά των ναζί και τραυματίστηκε τρεις φορές.

«Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές. Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην ουκρανική άμυνα, μέσα από το Τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, είναι το χρέος μου σαν άντρας. Πρέπει να μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ειρηνική Μαριούπολη» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Διαφήμιση