Αρχική Ειδήσεις «Ξεσκονίζουν» τα καταφύγια πυρηνικού πολέμου στην Ελβετία

«Ξεσκονίζουν» τα καταφύγια πυρηνικού πολέμου στην Ελβετία

Σύνταξη: ecozen.gr

0
καταφύγιο Λουκέρνη
Διαφήμιση

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αναβιώσει το ενδιαφέρον για τα τσιμεντένια καταφύγια πυρηνικού πολέμου της Ελβετίας, που κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου με αρκετό χώρο για να στεγαστούν όλοι στη χώρα.

Από τη δεκαετία του ’60, κάθε δήμος της Ελβετίας υποχρεούνταν να κατασκευάσει πυρηνικές αποθήκες για τους κατοίκους του.

«Σήμερα, νομίζω ότι αυτό το σύστημα έχει νόημα. Θυμόμαστε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη Φουκουσίμα. Υπήρξε μια περίοδος που τα Ομοσπονδιακά Επιμελητήρια ήθελαν να καταργήσουν τα καταφύγια, αλλά μετά συνέβη η Φουκουσίμα. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πυρηνικοί σταθμοί στην Ελβετία και στην Ευρώπη σε πολλά μέρη, οπότε ναι, είναι χρήσιμα, σχεδιάστηκαν για αυτό και νομίζω ότι σήμερα πρέπει να τα διατηρήσουμε, τουλάχιστον με αυτό που συμβαίνει στον κόσμο, πρέπει να τα κρατήσουμε σε κατάσταση ετοιμότητας», εξηγεί η Μαρί Κλοντ Νοθ – Εκέρ, επικεφαλής πολιτικής προστασίας στο καντόνι Βαλέ.

Πολλοί θεωρούν τα καταφύγια αναπόσπαστο κομμάτι της ελβετικής ταυτότητας, όπως η σοκολάτα, οι τράπεζες και τα ρολόγια. Εδώ και χρόνια οι χώροι χρησιμοποιούνται κυρίως για αποθήκευση ή ως κελάρια κρασιού.

Πηγή: euronews

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔέσμευση Δένδια στον Συνταγματάρχη Μαρτσένκο στην Οδησσό
Επόμενο άρθροΣτο κυπριακό κοινοβούλιο την Πέμπτη ο Ζελένσκι