Αρχική Special Topics Δέσμευση Δένδια στον Συνταγματάρχη Μαρτσένκο στην Οδησσό

Δέσμευση Δένδια στον Συνταγματάρχη Μαρτσένκο στην Οδησσό

0
Δενδιας
Ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας με τον Συνταγματάρχη Μαρτσένκο
Διαφήμιση

«Η επίθεση κατά μιας πόλης είναι έγκλημα πολέμου» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντησή του στην Οδησσό με τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της πόλης, Συνταγματάρχη Μαξιμ Μαρτσένκο.

Ο κ. Δένδιας καταδίκασε τις επιθέσεις που δέχεται η πόλη και δεσμεύθηκε να μεταφέρει όσα έχει δει και γνωρίζει στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τόνισε ότι η Οδησσός είναι για την Ελλάδα «κομμάτι της ιστορίας μας, κομμάτι του παρελθόντος μας κι ελπίζουμε ότι θα είναι κομμάτι του κοινού μας μέλλοντος».

Συνέχισε λέγοντας ότι : λυπάμαι για την τωρινή επίθεση, είδα τους καπνούς. Με είχαν ενημερώσει ούτως ή άλλως από το πρωί ότι η Οδησσός έχει υποστεί επίθεση. Κατά τη δική μας άποψη, η επίθεση κατά μιας πόλης είναι το πιο απαράδεκτο πράγμα, είναι έγκλημα πολέμου.

Θα μεταφέρω στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτά που πρέπει να μεταφερθούν.

Είδα, περπατώντας με τον Δήμαρχο, τις προετοιμασίες που έχουν γίνει για να μην καταστραφεί η πολιτιστική παράδοση της πόλης. Ελπίζω, όταν θα ξαναέρθω, η πόλη να είναι καλά, να μην έχει υποστεί το παραμικρό πλήγμα και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, ώστε να έχει ένα λαμπρό μέλλον, όπως έχει ένα λαμπρό παρελθόν.

Όπως ξέρετε, εμείς είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και παρέχουμε κάθε βοήθεια που μπορούμε στην Ουκρανία, στο πλαίσιο και των δύο αυτών Οργανισμών. Είναι μεγάλη μου χαρά και μεγάλη μου τιμή που σας είδα.

Διαφήμιση