Αρχική Special Topics Στην τρέλα ενός από τα σκληρότερα lockdown ζει η Σανγκάη

Στην τρέλα ενός από τα σκληρότερα lockdown ζει η Σανγκάη

Ένα από τα πιο σκληρά lockdown από την αρχή της πανδημίας, εφαρμόζεται στη Σαγκάη καθώς η πολιτική του μηδενικού covid που είχε εφαρμόσει η Κίνα τίθεται υπό αμφισβήτηση

0
china1
Εικόνα: VCG/Getty Images
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

«Παρακαλώ συμμορφωθείτε με τους περιορισμούς για τον COVID», προτρέπουν οι αρχές στην εμπορική πρωτεύουσα της Κίνας, Σαγκάη. Την Τετάρτη προειδοποιούσαν ότι οποιοσδήποτε παραβιάζει τους κανόνες καραντίνας COVID-19 θα αντιμετωπίζεται αυστηρά, καθώς ο απολογισμός των νέων κρουσμάτων ανέβηκε σε περισσότερα από 25.000.

Από τα πιο σκληρά lockdown

Οι κάτοικοι ωστόσο της Σανγκάη περιορισμένοι στα σπίτια τους, λόγω του lockdown, μπορούν να πάρουν φαγητό μόνο μέσω delivery, με deliveράδες, τις Αρχές.

Τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά στον ιό χωρίστηκαν από τους γονείς τους. Drones περιπολούν σε γειτονιές τις πόλεις και τα κατοικίδια όσων βρίσκονται θετικοί θανατώνονται από τις αρχές. Πρόκειται για ένα από τα πιο σκληρά lockdown από την αρχή της πανδημίας. Σύμφωνα επίσης με τις εκτιμήσεις, θα επηρεάσει τις οικονομίες της Σαγκάης, της Κίνας και ολόκληρου του κόσμου.

Επιστροφή στην κανονικότητα

Η μητρόπολη των σχεδόν 26 εκατομμυρίων ανθρώπων θα επιτρέψει αυτό που ο αξιωματούχος της πόλης Gu Honghui είπε ότι ήταν «κατάλληλη δραστηριότητα» σε ορισμένες γειτονιές όπου δεν θα υπάρχουν θετικά κρούσματα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Οι κάτοικοι αυτών των γειτονιών δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν σε εκείνες που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό αυστηρό lockdown.

Τη Δευτέρα, η Σαγκάη ανέφερε έναν αριθμό κρουσμάτων ρεκόρ για τις προηγούμενες 24 ώρες: με 914 συμπτωματικά κρούσματα και 25.173 ασυμπτωματικά. Για το Σάββατο, οι αρχές ανέφεραν 1.006 κρούσματα με συμπτώματα και 23.937 χωρίς.

Η έκρηξη των κρουσμάτων αποτυπώνεται στον κάτωθι πίνακα:

china
Καθώς οι ειδήσεις για τους κατοίκους της Σαγκάης που αγωνίζονται να αγοράσουν τρόφιμα εξαπλώνονται σε όλη την Κίνα , τις τελευταίες εβδομάδες οι κάτοικοι σε άλλες επαρχίες φέρεται σπεύδουν να αποθηκεύσουν αγαθά. Πολλαπλοί «οδηγοί επιβίωσης» έχουν κοινοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες, καθώς άνθρωποι σε άλλα μέρη της Κίνας παρακολουθούν σοκαρισμένοι τα όσα συμβαίνουν στη Σαγκάη.
Ένας εργαζόμενος στέκεται στη μέση των άδειων δρόμων, στην κλειδωμένη Σαγκάη στις 4 Απριλίου.

Πολιτική μηδενικού covid

Την περασμένη Τετάρτη, η χώρα κατέγραψε σχεδόν 20.000 νέα κρούσματα — πολύ πέρα ​​από την κορύφωση της Ουχάν το 2020, κατά την έναρξη της πανδημίας.
Αν και αυτός ο αριθμός εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερος από ό,τι σε πολλές άλλες χώρες, είναι μια δραματική άνοδος για την Κίνα, η οποία έχει τηρήσει μια αυστηρή στρατηγική μηδενικού Covid που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών και των αλυσίδων μετάδοσης χρησιμοποιώντας συνοριακούς ελέγχους, μαζικές δοκιμές, καραντίνες και αυστηρά lockdown.
Η βιωσιμότητα αυτής της πολιτικής είναι τώρα υπό αμφισβήτηση, καθώς νεότερες, εξαιρετικά μολυσματικές παραλλαγές του Covid εξακολουθούν να εξαπλώνονται σε ολόκληρο τον πληθυσμό.
Διαφήμιση