Αρχική Υγεία - Διατροφή ΠΙΣ: Gate keeping μόνο για εισαγωγή σε νοσοκομείο

ΠΙΣ: Gate keeping μόνο για εισαγωγή σε νοσοκομείο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ο υπουργός αποσαφήνισε ότι δεν θεσμοθετεί σύστημα παραπομπών από τους προσωπικούς, στους ειδικούς ιατρούς εκτός νοσοκομείου.

0
πλευρης
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Πραγματοποιήθηκε σήμερα δίωρη συνάντηση του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη και το γενικό γραμματέα ΠΦΥ, Μάριο Θεμιστοκλέους παρουσία των προέδρων των Ι.Σ. Θεσσαλονίκης και Πειραιά.

Κατά τη συνάντηση ο υπουργός αποσαφήνισε ότι δεν θεσμοθετεί σύστημα παραπομπών από τους προσωπικούς, στους ειδικούς ιατρούς εκτός νοσοκομείου.

Ο αριθμός των επισκέψεων που δικαιούνται οι πολίτες με χρόνια νοσήματα σε ειδικούς γιατρούς δεν περιορίζονται αλλά αντιθέτως είναι απαραίτητο να υπάρχει τουλάχιστον μία παραπομπή ετησίως από τον προσωπικό, στον ειδικό για τη πάθησή τους γιατρό.

Εφαρμογή Gatekeeping

Σχετικά με την εφαρμογή του gatekeeping, ο πολίτης θα μπορεί να επισκεφθεί απευθείας τον ειδικό γιατρό χωρίς καμία παραπομπή. Μάλιστα, η παραπομπή από γιατρό, σε γιατρό μέσα στο νέο σύστημα είναι ελεύθερη και αμφίδρομη. Αυτό σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε γιατρός μπορεί να στείλει τον ασθενή σε άλλο ειδικό.

Αλλά η τακτική εισαγωγή σε νοσηλευτικό ίδρυμα θα γίνεται μόνο με παραπεμπτικό σημείωμα από τον θεράποντα.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε να συζητήσει το σύστημα των αμοιβών με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έχοντας ως βάση την αντιστοίχιση της αμοιβής με τις ιατρικές πράξεις που θα εκτελούνται.

Και αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων, συμφώνησε η συζήτηση να συνεχιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες και για τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου, ενώ δεσμεύτηκε να παραβρεθεί και στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ το προσεχές Σάββατο.

Διαφήμιση