Αρχική Περιβάλλον Σήμερα η «ροζ» πανσέληνος

Σήμερα η «ροζ» πανσέληνος

Σύνταξη: ecozen.gr

0
πανσεληνος
Ροζ φεγγάρι ή Πασχαλινή Πανσέληνος /Getty Images
Διαφήμιση

Σήμερα το βράδυ θα κάνει την εμφάνισή του το ”ροζ φεγγάρι” στον ουρανό. Το μαγευτικό θέαμα θα είναι ορατό από πολλά μέρη του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Θα μπορούμε να το απολαύσουμε ολοκληρωμένο στις 21:55.

Γιατί ονομάζεται “ροζ φεγγάρι”;

Όπως όλα τα φεγγάρια του χρόνου, έτσι και η εν λόγω πανσέληνος πήρε το όνομά της από τους ιθαγενείς της Βόρειας Αμερικής. Το φεγγάρι του Απριλίου συνέπιπτε με το άνθισμα των λουλουδιών και, συγκεκριμένα, του αγριολούλουδου Phlox subulata, γνωστού ως Wild Ground Phlox. Το λουλούδι είχε, παράλληλα, το όνομα “ροζ βρύα”, στο οποίο οφείλει και το όνομά της η ροζ πανσέληνος.

Ακόμη, μία άλλη εκδοχή, σύμφωνα με το Farmer’s Almanac, ονομάζεται “Ροζ Φεγγάρι” ή Πασχαλινή Πανσέληνος καθώς συμβολίζει την αγάπη, την ενότητα και την ειρήνη, ενώ σημειώνεται πως λαμβάνει χώρα πάντα στον Ζυγό, το ζώδιο του αέρα που κυβερνά η Αφροδίτη.

Για τους ινδουιστές, αυτό το φεγγάρι σηματοδοτεί τον εορτασμό μιας θεότητας τους, ενώ είναι σημαντική είναι και για τους βουδιστές που τιμούν την επίσκεψη του Βούδα στη Σρι Λάνκα, όπου απέτρεψε έναν πόλεμο επιλύοντας μια διαφορά μεταξύ των αρχηγών.

Διαφήμιση