Αρχική Special Topics Για τερματισμό των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μιλάει ο Ζελένσκι

Για τερματισμό των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μιλάει ο Ζελένσκι

Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ενώ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Μαριούπολη. Οι Ρώσοι δεν αφήνουν να ταφούν οι άμαχοι από τους συμπατριώτες τους. Η Ιταλία κλείνει από αύριο τα λιμάνια της για τα ρωσικά πλοία.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Ζελένσκι
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

«Η εξόντωση των στρατιωτών μας, των ανδρών μας στην Μαριούπολη θα θέσει τέλος σε κάθε (ειρηνευτική) διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία, δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ενημερωτική ιστοσελίδα Ukraïnska Pravda προειδοποιώντας ότι στην περίπτωση αυτή οι δύο πλευρές θα βρεθούν «σε αδιέξοδο».

Αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει εντωμεταξύ στη διεθνή κοινότητα τις τελευταίες ώρες οι νέες καταγγελίες του δημοτικού συμβουλίου της Μαριούπολης, το οποίο – μέσω Telegram – κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις ότι ξεθάβουν τα θύματα του πολέμου, για να καλύψουν τα εγκλήματά τους.

Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι οι Ρώσοι δεν επιτρέπουν στους κατοίκους να θάβουν ανθρώπους που φέρονται να σκοτώθηκαν από τους κατακτητές.

Σε δηλώσεις του στο BBC, ο δήμαρχος της πόλης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, επιβεβαίωσε την καταγγελία του συμβουλίου ενώ πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι έχουν φέρει ακόμη και κινητά κρεματόρια για να κάψουν τα πτώματα.

Στη Μαριούπολη, σφοδρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από τις εγκαταστάσεις Χαλυβουργίας και στην περιοχή του λιμανιού σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, καθώς το Κίεβο προσπαθεί να σπάσει την πολιορκία της Μαριούπολης από τις ρωσικές δυνάμεις .

Ο ίδιος ανέφερε ότι η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι δύσκολη και σκληρή, ενώ πρόσθεσε ότι είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου που η Ρωσία χρησιμοποίησε βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας για να επιτεθεί στη συγκεκριμένη πόλη.

Η Ιταλία κλείνει τα λιμάνια της για τα ρωσικά πλοία

Το υπουργείο Μεταφορών της Ρώμης έκανε γνωστό ότι από αύριο πρόκειται να απαγορευθεί η είσοδος των ρωσικών πλοίων στα λιμάνια της Ιταλίας. Με τον τρόπο αυτό, η Ιταλία προσαρμόζεται σε οδηγία της ΕΕ, της 8ης Απριλίου, στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Τα ρωσικά πλοία τα οποία ήδη βρίσκονται σε ιταλικά λιμάνια «θα πρέπει να αναχωρήσουν μόλις ολοκληρώσουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες», όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο. Το μέτρο, τέλος, αφορά και τα πρώην ρωσικά πλοία, τα οποία άλλαξαν σημαία μετά τις 24 του περασμένου Φεβρουαρίου.

 

Διαφήμιση