Αρχική Ελλάδα Σαρωτική νίκη Μακρόν – Υπόσχεση για ένα οικολογικό έθνος

Σαρωτική νίκη Μακρόν – Υπόσχεση για ένα οικολογικό έθνος

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Εμμανουελ Μακρον
Διαφήμιση

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξασφαλίζει μια δεύτερη θητεία και γίνεται ο πρώτος πρόεδρος της Γαλλίας που εκλέγεται για δεύτερη φορά μετά τον Ζακ Σιράκ καθώς σημείωσε σαρωτική νίκη, φτάνοντας το 58,5%.

Στην ομιλία του μετά την εκλογική νίκη ο Μακρόν υποσχέθηκε πως θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικολογικής ευαισθησίας ενώ υπενθύμισε «τις τραγικές στιγμές που ζούμε λόγω του ουκρανικού».

“Η Γαλλία θα γίνει ένα μεγάλο έθνος οικολογίας” τόνισε ο Μακρόν στην ομιλία του  Μίλησε για επενδύσεις και ώθηση στην καινοτομία και χαρακτήρισε την εκλογή του ως ένα φράγμα στον εθνικισμό . ” Δεν είμαι πια υποψήφιος αλλά ο πρόεδρος όλων. Σήμερα επιλέξατε ένα σχέδιο ανθρωπιστικό οικολογικό που υπερασπίζεται την ελευθερία του πολιτισμού μας.
Ένα έργο που θέλω να το κρατήσω ισχυρό για μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης για τις γυναίκες και τους μετανάστες. Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας έδειξε ότι η Γαλλία πρέπει να οικοδομήσει την ισχύ της.
Όλοι μαζί πρέπει να ενωθούμε απαντώντας στις προκλήσεις. Τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι ήσυχα θα είναι ιστορικά χρόνια. Θέλω στα επόμενα 5 χρόνια της θητείας μου όλοι μαζί να προσφέρουμε έργο στη χώρα μας και στη νέα γενιά. Ο καθένας μας θα έχει μια ευθύνη σε μια συλλογική δράση.”
Μακρόν εκλογές 2022
Ο Εμανουέλ Μακρόν σε παλαιότερη δήλωσή του είχε παραδεχτεί ότι η χώρα δεν έχει πετύχει τους στόχους που έχει θέσει σε σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τόνισε την ανάγκη διπλασιασμού της αιολικής και δεκαπλασιασμού της ηλιακής ενέργεια που παράγει και καταναλώνει η χώρα.
Υποσχέθηκε ακόμα ότι «σε 30 χρόνια, η Γαλλία θα γίνει η πρώτη χώρα που θα απελευθερωθεί από τα ορυκτά καύσιμα. Θέλουμε να ενισχύσουμε την ενεργειακή και βιομηχανική μας ανεξαρτησία και βεβαίως να πρωτοστατήσουμε στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος».
Διαφήμιση