Αρχική Special Topics Ρωσία: Εκπνέει το τελεσίγραφο για τους Ουκρανούς στρατιώτες στη Μαριούπολη

Ρωσία: Εκπνέει το τελεσίγραφο για τους Ουκρανούς στρατιώτες στη Μαριούπολη

Δε σηκώνουν λευκή σημαία οι Ουκρανοί στρατιώτες στη Μαριούπολη

Σύνταξη: ecozen.gr

0
MARIUPOL 3
Διαφήμιση

Το μεσημέρι λήγει το τελεσίγραφο που έδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στους Ουκρανούς στρατιώτες που εξακολουθούν να πολεμούν στη Μαριούπολη, να καταθέσουν τα όπλα τους, αν επιθυμούν να μείνουν ζωντανοί. Πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το TASS, αναφέρουν ότι οι εναπομείναντες στρατιώτες – που η Μόσχα υποστηρίζει ότι είναι τόσο Ουκρανοί όσο και ξένοι – έχουν αποκλειστεί στη χαλυβουργία Azovstal.

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Αμυντικής Διαχείρισης αντιστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ δήλωσε ότι η «προσφορά» της Μόσχας προς τους στρατιώτες έγινε εξαιτίας της «καταστροφικής κατάστασης» στο εργοστάσιο καθώς και για «καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους».

«Εγγυόμαστε ότι θα σωθούν οι ζωές όλων όσοι θα καταθέσουν τα όπλα», τόνισε ο Μιζίντσεφ.

Βάσει των όρων της προτεινόμενης συμφωνίας, οι εναπομείναντες στρατιώτες μέσα στο εργοστάσιο Azovstal θα πρέπει να αποχωρήσουν στο διάστημα μεταξύ 06:00 και 13:00 χωρίς όπλα και πυρομαχικά.

Η έναρξη της παράδοσης θα υποδεικνύεται με ύψωση σημαιών, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο: «Από τη ρωσική πλευρά – κόκκινη σημαία. Από την ουκρανική πλευρά – λευκή σημαία. Σε όλη την περίμετρο του Azovstal».

Πυραυλική επίθεση στο Μπρόβαρι, κοντά στο Κίεβο

Πυραυλική επίθεση νωρίς σήμερα το πρωί προκάλεσε ζημιές σε υποδομή στην πόλη Μπρόβαρι, κοντά στο Κίεβο, ανέφερε με ανάρτησή του στο Ίντερνετ ο δήμαρχος του Μπρόβαρι Ίγκορ Σαπόζκο.Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την έκταση της καταστροφής ούτε για ενδεχόμενες απώλειες.

Διαφήμιση