Αρχική Υγεία - Διατροφή Ραχωβίτσας: Ίδρυσε το πρώτο Ινστιτούτο κατά των ναρκωτικών

Ραχωβίτσας: Ίδρυσε το πρώτο Ινστιτούτο κατά των ναρκωτικών

Δημιουργώντας το ινστιτούτο P.A.D.A.- Αντιναρκωτική Δράση, ο Γιάννης Ραχωβίτσας θέλει να συμβάλλει στον αγώνα για την προστασία των νέων από την μάστιγα των ναρκωτικών.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
pada
Διαφήμιση

Το P.A.D.A. INSTITUTE είναι το πρώτο ινστιτούτο για την αντιναρκωτική δράση και φέρει την σφραγίδα του Γιάννη Ραχωβίτσα, του ανθρώπου που ως αστυνομικός υπηρέτησε τον αγώνα για την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών.

Το P.A.D.A. (PROTECTION AGAINST DRUG ADDICTION), INSTITUTE αποτελεί την πρώτη οργανωμένη συνεργατική προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα ενάντια στη σύγχρονη μάστιγα των ναρκωτικών. Εμπνευστής και συντονιστής της είναι ο Επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Γιάννης Ραχωβίτσας, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες των διωκτικών αρχών σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

Στις 21/3 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του P.A.D.A. με εκπροσώπους και φορείς από όλες τις κοινωνικές και επιστημονικές ομάδες για το ζήτημα των ναρκωτικών στο ξενοδοχείο President στην Αθήνα.

ραχωβιτσας

Ο Γιάννης Ραχωβίτσας υπηρέτησε ως αστυνομικός, διοικητής ασφάλειας Αττικής, περιφερειακός διευθυντής της αστυνομίας και τέλος υπαρχηγός της, αλλά και ως επικεφαλής της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών (DEA) στην Ελλάδα.

Επίσημο ξεκίνημα από το Φανάρι Καρδίτσας

Το επίσημο ξεκίνημα του Ινστιτούτου P.A.D.A. έγινε με μια μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες 26 Απριλίου στο Φανάρι, γενέτειρα του Γιάννη Ραχωβίτσα στην Καρδίτσα.

Στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό Γυμναστήριο του παλιού Πειραματικού Διδακτηρίου, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης, της Ελληνικής Αστυνομίας και φορέων μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για το νέο εγχείρημα, ευχόμενοι κάθε επιτυχία.

ιδρυση PADA INTITUTE
Ο ιδρυτής του Ιντιτούτου Γ. Ραχωβίτσας και οι συνεργάτες του στο σημαντικό έργο του PADA κατά των ναρκωτικών

Παράλληλα, καταξιωμένοι επιστήμονες, συνεργάτες του Ινστιτούτου, με εξειδικευμένες γνώσεις γύρω από το μείζον ζήτημα των ναρκωτικών ανέλυσαν επιμέρους θέματα σχετιζόμενα με τη χρήση, τις εξαρτήσεις, την διάδοση και την αντιμετώπισή τους στη σύγχρονη κοινωνία μας.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι σκοποί και οι στόχοι του P.A.D.A.,ενώ εντύπωση προκάλεσαν προσωπικές μαρτυρίες ένθερμων υποστηρικτών του Γιάννη Ραχωβίτσα για την ανθρώπινη πλευρά και για την πολυετή τεράστια συνεισφορά του ιδίου στο συνεχή πόλεμο ενάντια στην εμπορία και διακίνηση του «λευκού θανάτου».

Οι στόχοι του ινστιτούτου

  1. Η προαγωγή, προβολή και ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την προστασία από τα ναρκωτικά.
  2. Η απενσωμάτωση από του πεδίου εκείνων των μορφών δράσης, που στοχεύουν την ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
  3. Η πραγματοποίηση και η διοργάνωση εκδηλώσεων.
  4. Η διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων, ημερίδων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης και επιμόρφωσης, ομιλίες, μαθήματα, συνέδρια και εργαστήρια.
  5. Η έκδοση βιβλίων, περιοδικών, φυλλαδίων, προγραμμάτων και γενικά εντύπων που έχουν σχέση με τη συνολική δραστηριότητα του ινστιτούτου.

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γιάννης Ραχωβίτσας, δήλωσε:

«Με Φίλους μου καταξιωμένους και με πολυετή εμπειρία σε διάφορους χώρους δράσης κατά των ναρκωτικών, άλλοι με τις επιστημονικές τους γνώσεις,άλλοι ρισκάροντας την ζωή τους και άλλοι με την υποδειγματική τους στάση στην Κοινωνία, ενώσαμε χθες τις δυνάμεις μας, δημιουργώντας το ινστιτούτο P.A.D.A.- Αντιναρκωτική Δράση, με την φιλοδοξία να βάλουμε ένα λιθαράκι στον αγώνα για την προστασία των νέων από την μάστιγα των ναρκωτικών».

Διαφήμιση