Αρχική Special Topics ΠΑΟΚ: Εγκρίθηκε από το Σ.τ.Ε. το ΠΔ για τη Νέα Τούμπα –...

ΠΑΟΚ: Εγκρίθηκε από το Σ.τ.Ε. το ΠΔ για τη Νέα Τούμπα – Δηλώσεις Καλαφάτη

Το Ε’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε καθόλα νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) που αφορά στα έργα κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ

0
ΠΑΟΚ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ένα σημαντικό βήμα για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ έγινε σήμερα με την πολυαναμενόμενη γνωμοδότηση του ΣτΕ και το διάταγμα με το οποίο επέρχεται ο εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων του Π.Α.Ο.Κ. με ανάπτυξη νέων σύγχρονων προδιαγραφών οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των FIFA/UEFA στο πλαίσιο των απαιτητικότερων υποχρεώσεων της ομάδας (Champion League και άλλες Ευρωπαϊκές οργανώσεις).

Το Ε’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε καθόλα νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) που αφορά στα έργα κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ και του εκσυγχρονισμού της ευρύτερης περιοχής στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ΣτΕ, το σχέδιο Π.Δ., ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του νόμου 4447/2016.

Καλαφάτης: Ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει σύγχρονο γήπεδο»

«Το είπαμε, το κάναμε. Η πολιτεία έλυσε όλα τα θέματα που αφορούν τη χωροταξία και τις χρήσεις γης, ώστε να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ ένα σύγχρονο γήπεδο. Οι νέες εγκαταστάσεις θα αναβαθμίσουν, όχι μόνο την περιοχή της Τούμπας, αλλά ολόκληρη την Θεσσαλονίκη. Με τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας άνοιξε ο δρόμος για τη σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος, ώστε, άμεσα, να μπούμε στη φάση της ανέγερσης της Νέας Τούμπας. Προσωπικά συνέβαλα όπου και όπως μου ζητήθηκε και θα συνεχίσω να στηρίζω τέτοιου είδους αναπτυξιακές προσπάθειες όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την απόφαση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

kalafatis
Καλαφάτης

Σημειώνεται ότι με το Προεδρικό Διάταγμα επέρχεται ο εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟΚ με ανάπτυξη νέων σύγχρονων προδιαγραφών οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των FIFA/UEFA.

Η περιοχή πρόκειται να αποτελέσει υπερτοπικό πυρήνα αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, εστίασης και γενικότερα πόλο έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς μπορεί να συνδυαστεί με την τουριστική αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Τούμπας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Επιστροφή σε πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων, 43 θάνατοι
Επόμενο άρθροΟ βρετανικός Guardian ανακαλύπτει τις κρυφές ομορφιές της Ελλάδας