Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Ο βρετανικός Guardian ανακαλύπτει τις κρυφές ομορφιές της Ελλάδας

Ο βρετανικός Guardian ανακαλύπτει τις κρυφές ομορφιές της Ελλάδας

Η βρετανική εφημερίδα καλεί τα εκατομμύρια αναγνώστες της να ανακαλύψουν νέα μέρη, μυστικές παραλίες μικρά νησιά, μαγευτικές ταβέρνες μακριά από τα τετριμμένα.

0
νησιά
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

«Ύμνος» για την «κρυμμένη» Ελλάδα είναι το πρόσφατο αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, που καλεί τους εκατομμύρια αναγνώστες της να ανακαλύψουν νέα μέρη, μακριά από τα τετριμμένα. «Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Ελλάδα οδεύει σε μία σεζόν με ανοδικές επιδόσεις που ενδεχόμενα να φτάσουν μέχρι και το 80% ή 90% των αφίξεων του 2019», αναφέρει ο συντάκτης του αφιερώματος.

Πρώτη επιλογή: Αλόνησος

Την πρώτη θέση της λίστας καταλαμβάνει η Αλόννησος που εντυπωσιάζει με το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου, το υποβρύχιο μουσείο και τη πρόσθετη δυνατότητα για «βουτιές» στο αρχαίο ναυάγιο με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας. Τον κατάλογο συμπληρώνουν η Κύθνος με την αυθεντικότητα της, η Αστυπάλαια ως αειφόρος προορισμός, η μαγευτική Γιάλοβα, τα Ιωάννινα με τις μοναδικές διαδρομές στη φύση και ο Άθως με τα επιβλητικά μοναστήρια και τα κρυστάλλινα νερά.

A view from the wooded coast of Alonissos of the Adelfi islands.

«Δραστηριότητα και χαλάρωση «παντρεύονται» μοναδικά στην Αλόννησο. Στόχος του Δήμου με τους επαγγελματίες είναι η διατήρηση της ποιότητας στη φιλοξενία και τη γαστρονομία και ταυτόχρονα η παροχή πρωτότυπων τουριστικών υπηρεσιών, όπως οι υποβρύχιοι γάμοι και οι εικονικές περιηγήσεις στον βυθό», δηλώνει ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης. 

Η αειφόρος …Αστυπάλαια

«Η Αστυπάλαια βγαίνει στο διεθνές προσκήνιο με «πράσινες» καινοτομίες ειδικά σε μια εποχή που η ενέργεια είναι το ζητούμενο. Είναι ευτυχές που τα διεθνή ΜΜΕ αναδεικνύουν τις προσπάθειες μας για βελτίωση της προσβασιμότητας μέσα από νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις που ήδη από πέρσι ενίσχυσαν σημαντικά τις αφίξεις του νησιού», τονίζει ο δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας.

Διαφήμιση