Αρχική Ελλάδα «Όμηροι» στο νησί τους οι κάτοικοι της Ανάφης

«Όμηροι» στο νησί τους οι κάτοικοι της Ανάφης

Χωρίς προγραμματισμένα δρομολόγια είναι σχεδόν αδύνατον να προσεγγίσει επισκέπτης το νησί της Ανάφης. Ένα χρόνιο πρόβλημα για τους κατοίκους της Ανάφης που  θέτει ζητήματα επιβίωσης.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Ανάφη
Χωρίς δρομολόγια πλοίων το νησί της Ανάφης
Διαφήμιση

Όμηροι στο νησί τους δηλώνουν οι κάτοικοι της Ανάφης καθώς η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία έχει διακοπεί. Παρά τη μικρή απόσταση που χωρίζει το νησί από τον δημοφιλέστερο προορισμό στον κόσμο, τη Σαντορίνη, είναι δύσκολο να το προσεγγίσει επισκέπτης καθώς τα δρομολόγια είναι σχεδόν ανύπαρκτα.

«Από τα 10 τελευταία δρομολόγια το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί μόνο τα 6» λέει ο Δήμαρχος Ανάφης Ιάκωβος Ρούσσος στην ραδιοφωνική εκπομπή “Σημείο Αναφοράς” με επίκεντρο τις Κυκλάδες στον FM1 . «Για 4 δρομολόγια που δεν έγιναν,  ο λόγος ήταν ότι στο Αιγαίο έπνεαν άνεμοι πάνω από 6 μποφόρ και με αυτούς τους ανέμους το συγκεκριμένο πλοίο δεν ταξιδεύει». «Το δρομολόγιο που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα το απόγευμα 11 Απριλίου ακυρώθηκε καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα έρθει».

Παρόλες τις προσπάθειες επικοινωνίας με το Υπουργείο για απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει ο Δήμαρχος Ανάφης, δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα σύμφωνα με τον ίδιο.

Πρόβλημα μεταφοράς ασθενών

«Χθες είχαμε δύο περιστατικά υγείας,  τονίζει ο Δήμαρχος Ανάφης και δεν είχαμε πώς να τους μεταφέρουμε. Στο ένα κινδύνευε η ζωή μιας κοπέλας και έπρεπε να βάλουμε μέσον για την μεταφορά της».

Αν θελήσει ένας άνθρωπος να επισκεφθεί το νησί δεν μπορεί να έρθει. Δεν μπορεί να προγραμματίσει να έρθει ή να φύγει από το νησί. Όχι μόνο δεν υπάρχουν δρομολόγια αλλά και αυτά που υπάρχουν δεν γίνονται στην ώρα τους .

«Ξεκάθαρα φταίει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής» αναφέρει ο Δήμαρχος Ανάφης , καμία εταιρεία δεν έχει ευθύνη.

Καταστροφή για τις επιχειρήσεις του νησιού

«Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι επιχειρηματίες του νησιού»  αναφέρει ο Γιώργος Χάλαρης Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανάφης, στην Χαρά Καπότου στην ραδιοφωνική εκπομπή “Σημείο Αναφοράς” με επίκεντρο τις Κυκλάδες στον FM1.

«Αυτή τη στιγμή αν θέλετε να έρθετε στο νησί δεν μπορείτε». Ακυρώσεις επισκεπτών καταγράφουν οι επιχειρήσεις λόγω του προβλήματος.

«Προσπαθούμε όλες οι επιχειρήσεις του νησιού, που οι περισσότερες είναι οικογενειακές, και έχουν γίνει με πολύ κόπο να ανταποκριθούμε στις συνθήκες. Κάνουμε πράγματα,  να μεγαλώσουμε το χρονικό διάστημα της σεζόν, σε σχέση με τον πολιτισμό, την γαστρονομία, εκδηλώσεις, εναλλακτικές δράσεις κλπ και δεν έχουμε πλοία».

ΠΗΓΗ: https://santorinimagazine.gr/

Διαφήμιση