Αρχική Special Topics Old Enough: Ιαπωνική τηλεοπτική εκπομπή με νήπια στο δρόμο ήρθε στο Netflix

Old Enough: Ιαπωνική τηλεοπτική εκπομπή με νήπια στο δρόμο ήρθε στο Netflix

Νήπια από 2 έως 6 ετών μόνα τους στον δρόμο για να εκτελέσουν κάποιες δουλειές, όπως να πάνε στο σούπερ μάρκετ και να ψωνίσουν.. Στην Ιαπωνία “σπάει ταμεία” τα τελευταία 30 χρόνια

0
oldenough
Εικόνα: Old Enough/ NETFLIX
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μια διάσημη στην Ιαπωνία, τουλάχιστον, τηλεοπτική εκπομπή, η οποία σπάει ταμεία τα τελευταία 30 χρόνια, προβάλλεται από το Netflix και μάλιστα με έντονη διαφημιστική καμπάνια.

Σε αυτήν καλούνται από 2 έως 6 ετών μικρά παιδιά να βγουν στο δρόμο και να εκτελέσουν κάποιες δουλειές, όπως να πάνε στο σούπερ μάρκετ και να ψωνίσουν ή να μετακινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πρόκειται για ένα τηλεοπτικό φαινόμενο για την Ιαπωνία, καθώς όταν προβάλλονται αυτέ οι τρίωρες εκπομπές – δύο τον χρόνο – το ένα πέμπτο των Ιαπώνων τηλεθεατών συντονίζουν τους δέκτες τους σε αυτή.

Όλες οι διαδρομές τις οποίες θα ακολουθήσουν τα παιδιά επιθεωρούνται πριν  από τους γονείς και το προσωπικό παραγωγής, προκειμένου να ελεγχθούν επικίνδυνοι δρόμοι ή «ύποπτα άτομα». Τα παιδιά επιλέγονται μετά από μια επίπονη διαδικασία. Όλοι οι γείτονες ενημερώνονται για την παραγωγή, ώστε να μην τρομάξουν και καλέσουν την αστυνομία όταν βλέπουν ένα τετράχρονο να περιφέρεται άσκοπα στους δρόμους.

 

Δυναμική εμφάνιση στο Netflix

Το “περίεργο” αυτό ιαπωνικό ντοκιμαντέρ έχει κάνει το τελευταίο διάστημα δυναμικά την εμφάνισή του στο Netflix, με πολλούς χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας να αναρωτιούνται τι είναι επιτέλους αυτό το Old Enough.

Τα επεισόδια του Old Enough που είναι διαθέσιμα και στο ελληνικό Netflix έχουν ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον διεθνώς, καθώς μια νέα πρόταση με πολύχρωμα γράμματα, φυσαλίδες και μικρά παιδιά σε αποστολές ςμφανίζονται ως πρόταση σε διάφορους συνδρομητές της πλατφόρμας παγκοσμίως.

Η άφιξη του Old Enough χαιρετίστηκε με μία σειρά δελτία τύπου από τον ιαπωνικό τηλεοπτικό σταθμό Nippon, για τη συνεργασία με το Netflix για 30 εκπομπές του. Όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα theGuardian το μεγάλο ερώτημα: είναι καλό το Old Enough; Η απάντηση είναι ένα εντυπωσιακό «είδος».

Τα καλά νέα είναι ότι οι εκδόσεις του Netflix είναι πολύ πιο σύντομες από τα αρχικά προγράμματα. Λιγότερο από 20 λεπτά, αντί για τρεις ώρες.

Διαφήμιση