Αρχική Τεχνολογία Ο Έλον Μασκ αναρωτιέται αν το Twitter “πεθαίνει” και προτείνει αλλαγές

Ο Έλον Μασκ αναρωτιέται αν το Twitter “πεθαίνει” και προτείνει αλλαγές

Ο Musk εισήλθε στο διοικητικό συμβούλιο της Twitter, μετά την απόκτηση αποκτήσει το 9,2% των μετοχών της εταιρείας, καθιστώντας τον τον μεγαλύτερο μέτοχο και προανήγγειλε  “σημαντικές βελτιώσεις στο Twitter”

0
Ελον Μασκ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen. com

Το πιο πρόσφατο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter και μεγαλύτερος μετόχος, ο Έλον Μασκ, έγραψε στο Twitter το Σάββατο και αναρωτήθηκε εάν το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης «πεθαίνει». Επικαλέστηκε μάλιστα, χρήστες όπως ο τραγουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος έχει πολλούς ακολούθους αν και σπάνια προχωρεί σε δημοσιεύσεις.

«Οι περισσότεροι από αυτούς τους «κορυφαίους» λογαριασμούς κάνουν tweet σπάνια και δημοσιεύουν πολύ λίγο περιεχόμενο», έγραψε το αφεντικό της Tesla, σημειώνοντας στη λεζάντα μια λίστα με τα 10 προφίλ με τους περισσότερους ακόλουθους — μια λίστα που περιλαμβάνει τον εαυτό του στο νούμερο 8, με 81 εκατομμύρια ακόλουθους.

«Πεθαίνει το Twitter;» έγραψε.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εμφανίζεται στην κορυφή με 131 εκατομμύρια followers, ακολουθούμενος από αστέρια όπως ο Bieber, η Katy Perry, Rihanna και Taylor Swift, καθώς και ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi και ο αστέρας του ποδοσφαίρου Cristiano Ronaldo, μεταξύ άλλων.

«Για παράδειγμα, ο λογαριασμός @taylorswift13 δεν έχει δημοσιεύσει τίποτα εδώ και 3 μήνες», συνέχισε ο Μασκ. “Και ο @justinbieber δημοσίευσε μόνο μία φορά αυτόν τον χρόνο.”

Ο Musk εισήλθε στο διοικητικό συμβούλιο της Twitter την περασμένη Τρίτη, μετά την απόκτηση αποκτήσει περισσότερο από το 9% των μετοχών της εταιρείας, καθιστώντας τον τον μεγαλύτερο μέτοχο του Twitter.

Ο Μασκ είπε ότι ανυπομονούσε να κάνει σύντομα “σημαντικές βελτιώσεις στο Twitter” και άρχισε να κάνει δημοσκόπηση ρωτώντας τους ακολούθους του για το αν θα προσθέσει ένα κουμπί “επεξεργασία” στην υπηρεσία, μια προσαρμογή που συζητήθηκε εδώ και καιρό.

Την Πέμπτη, ο Μασκ ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του να καπνίζει μαριχουάνα σε ένα podcast του Joe Rogan το 2018, με τη λεζάντα «Η επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Twitter θα ανάψει».

Οι προτάσεις Μασκ

Οι προτάσεις του όπως αναφέρει το CNBC περιλαμβάνουν μείωση της τιμής της συνδρομής, τη δυνατότητα πληρωμής σε dogecoin και την απαγόρευση των διαφημίσεων.

Το Twitter Blue που ξεκίνησε τον Ιούνιο, είναι η πρώτη συνδρομητική υπηρεσία του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για όσους είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για αποκλειστική πρόσβαση σε ειδικά χαρακτηριστικά, όπως η λειτουργία αναίρεσης tweet, προσαρμοσμένα εικονίδια της εφαρμογής και τη δυνατότητα προσθήκης σελιδοδεικτών.

“Όλοι όσοι εγγράφονται στο Twitter Blue θα πρέπει να παίρνουν πιστοποίηση του λογαριασμού”, έγραψε στο Twitter. “Η τιμή θα πρέπει πιθανώς να είναι στα περίπου 2 δολάρια το μήνα, αλλά να πληρώνεται για 12 μήνες και ο λογαριασμός δεν παίρνει την πιστοποίηση για 60 ημέρες και αναστέλλεται χωρίς επιστροφή χρημάτων αν χρησιμοποιείται για απάτη”, είπε.

“Και χωρίς διαφημίσεις. Η δύναμη των εταιρειών που διαφημίζονται να υπαγορεύουν την πολιτική -του twitter- ενισχύεται σημαντικά αν εξαρτάται από τα χρήματα των διαφημίσεων για να επιβιώσει”, πρόσθεσε.

Ο Μασκ πρότεινε επίσης ότι η τιμολόγηση “θα πρέπει να είναι ανάλογη με την οικονομική προσιτότητα και να λαμβάνει υπόψη της τοπικά νομίσματα”. “Ίσως ακόμη και μια επιλογή για πληρωμή σε Doge;” πρότεινε, αναφερόμενος στο κρυπτονόμισμα.

Η υπηρεσία Twitter Blue είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

 

Με πληροφορίες από AFP, CNBC

Διαφήμιση