Αρχική Περιβάλλον ΟΗΕ: Δραστική περικοπή σε αυτοκίνητα και αεροπλάνα για να σωθεί ο πλανήτης

ΟΗΕ: Δραστική περικοπή σε αυτοκίνητα και αεροπλάνα για να σωθεί ο πλανήτης

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ θα πρέπει να σταματήσουμε την χρήση ορυκτών καυσίμων ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει δραστική περικοπή για τις μετακινήσεις μας.

0
ΠΤΗΣΗ, ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος του ΟΗΕ (IPCC) παρουσίασε μια έκθεση σύμφωνα με την οποία από την μια πλευρά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο για να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Παράλληλα θα πρέπει να σταματήσουμε την χρήση ορυκτών καυσίμων ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει δραστική περικοπή στη χρήση αυτοκινήτων και αεροσκαφών για τις μετακινήσεις μας.

Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας

Θα πρέπει επίσης σύμφωνα με τους συγγραφείς της έκθεσης να γίνει πολύ σύντομα η μετάβαση στην αποκλειστική χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Θα πρέπει επίσης να αλλάξει η καταναλωτική κουλτούρα της ανθρωπότητας αλλά και να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η φύτευση νέων δέντρων αναφέρει η έκθεση.

Ξεκινά τώρα μια διαδικασία που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες στις οποίες οι εκπρόσωποι 195 κρατών θα πρέπει να μελετήσουν την έκθεση και να τοποθετηθούν πάνω στα διάφορα σημεία της.

Στόχος είναι να υπάρξει ένα τελικό κείμενο στο οποίο θα έχουν συμφωνήσει και συνυπογράψει όλες οι χώρες για τις δράσεις που θα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε να πιαστεί ο στόχος της αύξησης της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από την μέση παγκόσμια θερμοκρασία κατά την προβιομηχανική περίοδο.

Διαφήμιση