Αρχική Special Topics «Ο ρωσικός στρατός θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο βάρβαρος»

«Ο ρωσικός στρατός θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο βάρβαρος»

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ρωσικος στρατος
Διαφήμιση

«Ο Ρωσικός στρατός θα παραμείνει στην ιστορία ως ο πιο βάρβαρος και απάνθρωπος στον κόσμο» δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο καθιερωμένο διάγγελμά του.

Ο Zelenksy επανέλαβε το αίτημα του προς τη Δύση για την άμεση προμήθεια της Ουκρανίας με όπλα, αναφέροντας πως εάν η Ουκρανία είχε ανάλογα όπλα με αυτά που διαθέτει η Ρωσία «ο πόλεμος θα είχε τελειώσει εδώ και πολύ καιρό», γιατί, όπως είπε, «η υπεροχή του ουκρανικού στρατού σε τακτική και σοφία είναι προφανής».

«Σε όλες τις συνεντεύξεις και τις διαπραγματεύσεις που έχω με τους ηγέτες του δημοκρατικού κόσμου, λέω ότι είναι άδικο η Ουκρανία να εξακολουθεί να αναγκάζεται να ζητά από τους εταίρους της όπλα που έχουν αποθηκεύσει εδώ και χρόνια».

«Εάν αυτές οι χώρες έχουν τα όπλα και τα πυρομαχικά που χρειάζεται η Ουκρανία, είναι ηθικό καθήκον τους να βοηθήσουν στην προστασία της ελευθερίας, να σώσουν τις ζωές χιλιάδων Ουκρανών» υποστήριξε ο Zelensky.

Πολύ σοβαρή χαρακτήρισε την κατάσταση στη Μαριούπολη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εμποδίζει όλες τις προσπάθειες για την οργάνωση ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από την πόλη.

Χτυπούν αμάχους

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μαριούπολη, αφού έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη και σοβαρή κατάσταση, είπε ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά τις τελευταίες ώρες, επισημαίνοντας ότι παραμένει άγνωστη η τύχη χιλιάδων Ουκρανών κατοίκων της Μαριούπολης, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε ρωσικά εδάφη.
«Παρά τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι χτυπούν μόνο στρατιωτικές τοποθεσίες, συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές και να σκοτώνουν αμάχους».
Ο ρωσικός στρατός σε αυτόν τον πόλεμο εγγράφεται στην παγκόσμια ιστορία ως ο πιο βάρβαρος και απάνθρωπος στρατός στον κόσμο» υποστήριξε ο Zelensky.

Διαφήμιση