Αρχική COVID-19 Φοβάσαι ότι έχεις κορωνοϊό; Βήξε στο κινητό σου και θα μάθεις

Φοβάσαι ότι έχεις κορωνοϊό; Βήξε στο κινητό σου και θα μάθεις

Οι προγραμματιστές λένε ότι η εφαρμογή θα χρησιμοποιηθεί αρχικά σε περιπτώσεις που χρειάζονται άμεσα τεστ κορωνοϊού όπως για τα ταξίδια, τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία και την υγειονομική περίθαλψη.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
app Covid
Διαφήμιση

 Επιστήμονες στη Μ. Βρετανία αναπτύσσουν μια εφαρμογή για κινητά που μπορεί να ανιχνεύσει αν έχετε μολυνθεί με κορωνοϊό με ακρίβεια 92% ! Η εφαρμογή, που ονομάζεται ResApp, αναλύει τον ήχο του βήχα σας και απαντάει αν έχετε κορωνοϊό ή όχι. Την περασμένη εβδομάδα, η Pfizer προσφέρθηκε να αποκτήσει την ResApp έναντι 0,115 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά, που αντιπροσωπεύει συνολική αξία ιδίων κεφαλαίων περίπου 74,3 εκατ. δολαρίων.

«Η τεράστια κλίμακα που έχει πάρει αυτή η παγκόσμια πανδημία και η πιθανή εξέλιξή της σε ενδημική ασθένεια σημαίνει ότι χρειαζόμαστε περισσότερα διαγνωστικά εργαλεία που μπορούν να ελλατώσουν την εξάρτησή μας από τα rapid test και PCR test», δήλωσε η καθηγήτρια Catherine Bennett, μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής Covid-19 της ResApp.

“Η εξέταση COVID-19 της ResApp θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των απαιτούμενων rapid test αντιγόνου και PCR, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο της νόσου και την ανάλυση δεδομένων για τις επιπτώσεις της Covid-19“.

Pfizer
Η Pfizer ενδιαφέρθηκε αμέσως να εξασφαλίσει την εφαρμογή

Για να το δοκιμάσει, η εταιρεία συμπεριέλαβε 741 ασθενείς στις ΗΠΑ και την Ινδία, εκ των οποίων 446 με Covid-19.
Οι συμμετέχοντες ανέφεραν τα συμπτώματα που αντιμετώπιζαν και έβηχαν σε ένα smartphone με εγκατεστημένη την εφαρμογή.
Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι η εφαρμογή ήταν σε θέση να ανιχνεύσει σωστά το Covid-19 στο 92% των ατόμων με τη λοίμωξη.

Οι ερευνητές εξέτασαν ακόμα 1. 007 ασθενείς με άλλες αναπνευστικές παθήσεις, όπως άσθμα, πνευμονία και λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος για να αποκλείσουν πιθανόν λάθος διάγνωση του κορωνοϊού.

Οι προγραμματιστές λένε ότι η εφαρμογή θα χρησιμοποιηθεί αρχικά σε περιπτώσεις που χρειάζονται άμεσα τεστ κορωνοϊού όπως για τα ταξίδια, τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία και την υγειονομική περίθαλψη.

Η καθηγήτρια Bennett δήλωσε: «Η απλότητα, η ευκολία χρήσης και η απεριόριστη επεκτασιμότητα του τεστ της ResApp θα είναι ευπρόσδεκτες από τους φορείς δημόσιας υγείας σε όλο τον κόσμο»

κορονοϊός
Άμεση απάντηση για το αν έχεις ή όχι κορωνοϊό δίνει εφαρμογή για κινητά.

Ο Tony Keating, Διευθύνων Σύμβουλος της ResApp, πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για την ανίχνευση του Covid-19 χρησιμοποιώντας τον ήχο του βήχα που έχει καταγραφεί σε ένα smartphone. Ο ΠΟΥ προειδοποίησε πρόσφατα ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, ότι τα συστήματα υγείας παγκοσμίως εξακολουθούν να καταπονούνται από τον τρέχοντα φόρτο εργασίας και ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την πιθανότητα εμφάνισης πιο επικίνδυνων παραλλαγών».

«Σκοπεύουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες διάθεσης της εφαρμογής στην αγορά με την άμεση συνεργασία με τις ρυθμιστικές αρχές σε παγκόσμιο επίπεδο και έχουμε ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με παγκόσμιες εταιρείες υγείας και τεχνολογίας.
Τα αποτελέσματα αυτά ενισχύουν επίσης τη βεβαιότητά μας για την ανάπτυξη εργαλείων διαχείρισης και παρακολούθησης των ασθενών για το COVID-19 και στην επέκταση της έρευνάς μας για τη long COVID.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ήδη δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για την εφαρμογή. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Pfizer προσφέρθηκε να αποκτήσει την ResApp έναντι 0,115 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά, που αντιστοιχεί σε συνολική αξία ιδίων κεφαλαίων περίπου 74,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

Διαφήμιση