Αρχική Special Topics Μαριούπολη: Η ζωή εν Τάφω για το λιμάνι της Αζοφικής

Μαριούπολη: Η ζωή εν Τάφω για το λιμάνι της Αζοφικής

Πληθαίνουν οι ανησυχίες για για εκατοντάδες αμάχους που βρίσκονται στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη

0
mariupol
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ερείπια, κατεστραμμένα σπίτια, κατεστραμμένες υποδομές και χιλιάδες νεκροί και ακόμη άλλες πόσες χιλιάδες ξεριζωμένοι και άλλοι κρυμμένοι μέσα στα ερείπια. Αυτή είναι η εικόνα στη μαρτυρική Μαριούπολη στην Ουκρανία σήμερα.

Σήμερα είναι Μεγάλη Παρασκευή και για τους ορθόδοξους κατοίκους της Μαριούπολης, για τους Ουκρανούς και για τους Ρώσους, ωστόσο τα δράμα των κατοίκων αυτής της πόλης, όπως φαίνεται, συνεχίζεται…

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι ανησυχίες για για εκατοντάδες αμάχους που βρίσκονται στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη, με το τελευταίο εναπομείναν, υπεροπλισμένο σώμα ουκρανικών μαχητών. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι είναι έτοιμο να επιτρέψει στους αμάχους να εγκαταλείψουν το χαλυβουργείο εάν οι ουκρανικές δυνάμεις παραδοθούν.

Όμως, σύμφωνα με τον Πέτρο Αντριουσένκο, σύμβουλο του δημάρχου της Μαριούπολης, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να ρίχνουν βόμβες στο εργοστάσιο.

Πούτιν: εντολή για ακύρωση κατάληψης

Χθες ωστόσο ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ενημέρωνε (σε τηλεοπτική  μετάδοση) τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει η Μαριούπολη, με τον ρώσο πρόεδρο να ζητάει να σταματήσει η επίθεση στο τελευταίο οχυρό των ουκρανών στο εργοστάσιο Azovstal. Το σχέδιο για έφοδο δεν είναι πρακτικό και «δίνω εντολή να ακυρωθεί», είπε αλλά προσθέτοντας ότι: θα πρέπει να αποκλειστεί ώστε να μην περάσει ούτε «μύγα». Αφού συνεχάρη τον Σόιγκου για την «απελευθέρωση» της Μαριούπολης, ο ρώσος πρόεδρος έδωσε οδηγίες ότι δεν υπάρχει ανάγκη να γίνει έφοδος στο εργοστάσιο Azovstal, λέγοντας: «Αυτό συμβαίνει όταν πρέπει να σκεφτόμαστε, δηλαδή πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε, και σε αυτήν την περίπτωση ακόμη περισσότερο, για τη διατήρηση της ζωής και της υγείας των στρατιωτών και των αξιωματικών μας». «Δεν υπάρχει λόγος να σκαρφαλώνουμε σε αυτές τις κατακόμβες και να σέρνουμε υπόγεια μέσα από αυτές τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις». Προκρίνεται η τακτική του αποκλεισμού-στραγγαλισμού και προς… μελλοντική εκμετάλλευση αυτού του μεγάλου χαλυβουργικού συγκροτήματος.

mariupoli

“Βάρβαρα” εγκλήματα

Η Ρωσία φέρεται να έχει κρύψει στοιχεία για τα «βάρβαρα» εγκλήματα πολέμου της στη Μαριούπολη, θάβοντας τα πτώματα των αμάχων που σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς σε έναν νέο ομαδικό τάφο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 9.000 νεκρούς, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν τοπικοί αξιωματούχοι.

Πληροφορία η οποία έρχεται αμέσως μετά τις εικόνες που δημοσίευσε μια αμερικανική εταιρεία δορυφορικών εικόνων, όπου σε αυτές  φαινόταν να ταιριάζουν με την τοποθεσία.

Διαφήμιση