Αρχική COVID-19 Λευκός Οίκος: «Έτσι μεταδίδεται ο κορωνοϊός»

Λευκός Οίκος: «Έτσι μεταδίδεται ο κορωνοϊός»

Αν ο αέρας ενός δωματίου ανανεώνεται πέντε φορές την ώρα, ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού μειώνεται κατά 50%

0
Κορονοϊός: 5.889 κρούσματα, 81 νεκροί, 709 διασωληνωμένοι - Μικρή μείωση κρουσμάτων στην Ευρώπη
Διαφήμιση

Σαν καπνός τσιγάρου αιωρείται στο χώρο ο κορωνοϊός, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε ο Λευκός Οίκος και περιγράφει τον βασικό τρόπο μετάδωσής του. Το γεγονός είναι ότι ο SARS-CoV-2 μεταδίδεται κυρίως σε χώρους με ανεπαρκή εξαερισμό και αιωρείται επί ώρες στον αέρα ολόκληρου του δωματίου σαν τον καπνό του τσιγάρου.

Ακόμα και τώρα, ανάμεσα σε ένα αντισηπτικό και σε ένα μετρητή διοξειδίου του άνθρακα, ο περισσότερος κόσμος που θέλει να προφυλαχθεί από τον ιό θα επιλέξει το πρώτο. Ακόμη και όσοι κατανοούν την πραγματικότητα της αερογενούς μετάδοσης θεωρούν ότι το κύριο μέσο προστασίας στους εσωτερικούς χώρους είναι η χρήση της κατάλληλης μάσκας ή ότι αν κρατηθούν σε απόσταση μεγαλύτερη των τριών μέτρων από τον φορέα δεν κινδυνεύουν.

κορονοϊός 2

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ήταν μια αργοπορημένη προσπάθεια να ενημερωθούν οι διαχειριστές κτιρίων και εσωτερικών χώρων ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού. Ότι αν σε ένα χώρο εργασίας, ένα χώρο διασκέδασης ή ένα σχολείο παρατηρηθούν περιστατικά υπερμετάδοσης, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να ελεγχθεί η ποιότητα του αέρα.

«Οι έρευνες δείχνουν ότι αν ο αέρας ενός δωματίου ανανεώνεται πέντε φορές την ώρα, ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού μειώνεται κατά 50%», ανέφερε η ανακοίνωση της επιστημονικής υπευθύνου του Λευκού Οίκου. Όπου δεν υπάρχουν παράθυρα ή δεν είναι δυνατό να μείνουν για πολλή ώρα ανοικτά, ο αέρας μπορεί να καθαρίζεται με την τοποθέτηση καλύτερων φίλτρων στα συστήματα εξαερισμού/κλιματισμού (φίλτρα MERV13 στην δεκαεξαβάθμια κλίμακα, αντί των συνηθισμένων MERV8) ή και με φορητές συσκευές φίλτρων ΗΕΡΑ.

 

Διαφήμιση