Αρχική Καταστροφές ΗΠΑ: Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, καθώς μαίνεται η πυρκαγιά στην...

ΗΠΑ: Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, καθώς μαίνεται η πυρκαγιά στην Αριζόνα

Η πυρκαγιά σχεδόν τριπλασιάστηκε σε μέγεθος κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς ριπές ανέμου με ταχύτητα έως και 50 μίλια την ώρα πυροδοτούσαν τις φλόγες

0
arizona
Διαφήμιση

Το μέγεθος μιας πυρκαγιάς στην Αριζόνα, την οποία τροφοδοτούν θυελλώδεις άνεμοι, σχεδόν τριπλασιάστηκε σήμερα, έχοντας ήδη κάψει δεκάδες κτίρια και αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Tunnel Fire

Η πυρκαγιά, που ονομάζεται Tunnel Fire, σάρωσε το βορειοανατολικό τμήμα της Αριζόνας, κατακαίγοντας λόφους 23 χιλιόμετρα βόρεια του Φλάγκσταφ και μετατρέποντας σε στάχτη πάνω από 66.000 στρέμματα, ήτοι μια περιοχή μεγαλύτερη από το Μανχάταν, σύμφωνα με τον ενημερωτικό σύστημα πυρκαγιών Inciweb.

«Δεν μπορώ να περιγράψω επαρκώς πόσο γρήγορα μετακινείται αυτή η πυρκαγιά», είπε χθες σε δημοσιογράφους ο Τρου Μπράουν, ένας αξιωματούχος διαχείρισης πυρκαγιών στον Εθνικό Δρυμό Coconino.

«Δεν μπορώ να τονίσω επαρκώς πόσο σημαντικό είναι να εγκαταλείψετε την περιοχή όπου μαίνεται η φωτιά».

Η πυρκαγιά, την οποία πυροδοτούν θυελλώδεις άνεμοι, ανάγκασε περισσότερους από 2000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τις αρχές της κομητείας Κοκονίνο. Η φωτιά έχει ήδη καταστρέψει 24 κτίρια.

Η φωτιά ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 14 μίλια βορειοανατολικά του Flagstaff, μια περιοχή που επλήγη σκληρά από τις πρόσφατες εποχές των πυρκαγιών. Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμη τι την προκάλεσε και δεν έχουν ακόμη περισυλλέξει κάποιο μέρος της πυρκαγιάς.

Οι επιστήμονες λένε ότι η κλιματική κρίση έχει κάνει τη Δύση των ΗΠΑ πολύ πιο ζεστή και ξηρότερη τα τελευταία 30 χρόνια και θα συνεχίσει να κάνει τον καιρό πιο ακραίο και τις πυρκαγιές πιο συχνές και καταστροφικές.

Διαφήμιση