Αρχική Διάστημα Η NASA αποκαλύπτει το θηριώδη πύραυλο που θα στείλει στη Σελήνη

Η NASA αποκαλύπτει το θηριώδη πύραυλο που θα στείλει στη Σελήνη [VIDEO]

Η Artemis I θα είναι η πρώτη από μια σειρά όλο και πιο περίπλοκων αποστολών που θα δημιουργήσει μια μακροπρόθεσμη ανθρώπινη παρουσία στη Σελήνη για τις επόμενες δεκαετίες.

0
nasa sls
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μετά από μία δεκαετία ανάπτυξης, η NASA παρουσίασε το θηριώδη πύραυλο για την επιστροφή της στη Σελήνη στο πλαίσιο του Project Artemis.

Όλα τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στο ιστορικό Σύμπλεγμα Εκτόξευσης 39Β όταν το διαστημόπλοιο Orion και ο πύραυλος Space Launch System (SLS) απογειωθούν για πρώτη φορά από το εκσυγχρονισμένο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα.

Η Artemis I θα είναι η πρώτη από μια σειρά όλο και πιο περίπλοκων αποστολών που θα δημιουργήσει μια μακροπρόθεσμη ανθρώπινη παρουσία στη Σελήνη για τις επόμενες δεκαετίες. Οι πρωταρχικοί στόχοι για το Artemis I είναι να επιδείξει τα συστήματα του Orion σε περιβάλλον διαστημικών πτήσεων και να εξασφαλίσει μια ασφαλή επανείσοδο, κάθοδο, κατάρρευση και ανάκτηση πριν από την πρώτη πτήση με πλήρωμα στο Artemis II.

Το Space Launch System (SLS) αποτελείται από ένα τεράστιο κεντρικό στάδιο με τέσσερις κινητήρες στο μέγεθος ενός αυτοκινήτου, δύο δευτερεύοντες πυραύλους στις δύο πλευρές και το διαστημικό σκάφος Orion στην κορυφή του.

Η πρώτη εκδοχή του SLS ονομάζεται Artemis I και για πρώτη φορά βγήκε από το Vehicle Assembly Building της NASA για να δοκιμαστεί στην εξέδρα εκτόξευσης στο Kennedy Space Center της Florida.

Η ειδική πλατφόρμα μεταφοράς, μετακινεί αυτή τη στιγμή τον πύραυλο προς την πλατφόρμα εκτόξευσης 6 χιλιόμετρα μακριά και η μεταφορά του αναμένεται να διαρκέσει έως και 12 ώρες. Μόλις φτάσει θα πραγματοποιηθούν διάφορες δοκιμές, από την 8ωρη διαδικασία φόρτωσης του πυραύλου με καύσιμα, μέχρι την αντίστροφη μέτρηση έως και 10 δευτερόλεπτα πριν την εκτόξευση.

Αντίστροφη μέτρηση μέχρι τον προσεχή Ιούνιο

Αν όλα πάνε καλά, το Artemis I θα εκτοξευτεί τον Ιούνιο, με σκοπό να θέσει το Orion σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.

Η αποστολή θα είναι μη επανδρωμένη και το Orion θα επιστρέψει έπειτα στη Γη. Αν η πρώτη αποστολή είναι επιτυχημένη, η δεύτερη θα είναι ίδια αλλά αυτή τη φορά επανδρωμένη.

Θέλετε να εξερευνήσετε το Space Launch System όπως ποτέ άλλοτε; Ρίξτε μια ματιά στον πύραυλο με μόλις ένα κλικ” για να μάθετε περισσότερα για κάθε τμήμα του

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε, καθώς ο πύραυλος και το διαστημικό σκάφος για την αποστολή μας Artemis I γύρω από τη Σελήνη μετακινούνται στο χώρο εκτόξευσης στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι. Η ενσωματωμένη κάψουλα Orion και ο πύραυλος Space Launch System θα πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι 4 μιλίων από το Vehicle Assembly Building έως το pad εκτόξευσης 39B, με τον πλήρη χρόνο ταξιδιού να αναμένεται να διαρκέσει από έξι έως 12 ώρες. Αυτό το βήμα προετοιμασίας περιλαμβάνει τη φόρτωση των προωθητικών δεξαμενών του πυραύλου και τη διεξαγωγή αντίστροφης μέτρησης εκτόξευσης.

Διαφήμιση