Αρχική Special Topics Επίσκεψη – έκπληξη Μπόρις Τζόνσον σε Ζελένσκι στο Κίεβο

Επίσκεψη – έκπληξη Μπόρις Τζόνσον σε Ζελένσκι στο Κίεβο

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ταξίδεψε στην Ουκρανία για να συναντήσει προσωπικά τον Πρόεδρο Ζελένσκι, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό

Σύνταξη: ecozen.gr

0
johnson zelenskyy
Έκπληξη σε Ζελένσκι έκανε ο Μπόρις Τζόνσον
Διαφήμιση

Ταξίδι – έκπληξη έκανε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο. Μια φωτογραφία που κοινοποιήθηκε από την Πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Twitter δείχνει τον Μπόρις Τζόνσον και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να κάθονται σε ένα τραπέζι στο προεδρικό μέγαρο, με τις αντίστοιχες σημαίες τους στο δωμάτιο. Στη λεζάντα της εικόνας, η πρεσβεία έγραψε απλώς: «Έκπληξη» με ένα emoji που κλείνει το μάτι. Οι αξιωματούχοι της του Κιέβου δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το περιεχόμενο της συζήτησης των δύο ηγετών.

«Ο πρωθυπουργός ταξίδεψε στην Ουκρανία για να συναντήσει προσωπικά τον Πρόεδρο Ζελένσκι, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό. Θα συζητήσουν τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία και ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Όπως αναφέρει η DailyMail, τον περασμένο μήνα υπήρχαν αναφορές ότι ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από αξιωματούχους να εξετάσουν την πιθανότητα να ταξιδέψει στην ουκρανική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Ωστόσο, πολλοί αξιωματούχοι είχαν ενδοιασμούς με την προοπτική να ταξιδέψει σε εμπόλεμη ζώνη ο Μπόρις Τζόνσον. Αλλά μια πηγή του Whitehall δήλωσε ότι ο Τζόνσον «θέλει να πάει» εάν το ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Η πηγή πρόσθεσε εκείνη την εποχή ότι «αν παραμερίσουμε τις ανησυχίες για την ασφάλεια, οι οποίες είναι σημαντικές, το ερώτημα είναι εάν υπάρχει κάτι επιπλέον που θα μπορούσε να πετύχει ο ίδιος εάν συμμετείχε σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες ή εάν θα ήταν απλώς μια ένδειξη αλληλεγγύης».

Διαφήμιση