Αρχική Ειδήσεις Από έκρηξη κινητού φαίνεται να ξεκίνησε η φωτιά στο Παπανικολάου

Από έκρηξη κινητού φαίνεται να ξεκίνησε η φωτιά στο Παπανικολάου

0
papageorgioy
Διαφήμιση

Ακαριαίο θάνατο είχε ο ασθενής που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου έπειτα από φωτιά που προκλήθηκε από έκρηξη κινητού. Σοκ προκαλεί η μαρτυρία του Διευθυντή Πνευμονολογίας Σταύρος Τρύφων ο οποίος έσπευσε να κατασβέσει τη φωτιά στο δωμάτιο Covid. «Ο ασθενής κυριολεκτικά εξαϋλώθηκε», δήλωσε ο κ. Τρύφων καθώς ήταν αυξημένη η παροχή οξυγόνου λόγω της σοβαρής κατάστασης της υγείας του.

Ο ασθενής από τον όποιον φαίνεται ότι ξεκίνησε η φωτιά και ανέφερε ότι «έσπασε στα χέρια μου το κινητό», νοσηλεύεται με πολύ βαριά εγκαύματα σε μονάδα Εντατικής Θεραπείας

σταυρος τρυφων
Ο Διευθυντής Πνευμονολογικής του νοσοκομείου Παπανικολάου Σ. Τρύφων

Μαρτυρία – σοκ

«Στις 08:50, με φωνάζουν νοσηλεύτρια και επιμελήτρια ότι ένας ασθενής καίγεται. Ανοίγω την πόρτα και τον βλέπω να καίγεται με τα ρούχα του. Παίρνω τον πυροσβεστήρα, σβήνω τη φωτιά και τον τραβάω έξω. Ο ασθενής λέει ότι άκουσα ένα μπαμ», περιέγραψε αρχικά ο κ. Τρύφων, συνεχίζοντας:

«Την ώρα που γυρίζω μέσα, βλέπω ότι υπάρχει τεράστια φωτιά από τον τοίχο και ένας δεύτερος ασθενής καίγεται στο πρόσωπο και το σώμα. Με τον δεύτερο πυροσβεστήρα προσπαθώ να σβήσω τον ασθενή, αλλά δυστυχώς η παροχή οξυγόνου πυροδοτεί τη φωτιά όλο και περισσότερο. Ενώ καίγεται τον τραβάω έξω και του σβήνω τη φωτιά και ταυτόχρονα ρίχνω με τον πυροσβεστήρα στην παροχή οξυγόνου για να μη γίνει έκρηξη».

Ο ίδιος τονίζει ότι η κατάσβεση έγινε σε πολύ μικρό χρόνο. «Ήρθε ένας πυροσβέστης, δεν μπορούσες να δεις τίποτα στους διαδρόμους από τους καπνούς, βλέπει το φως του κινητού μου, βγάζει σε αλυσίδα έξω τους νοσηλευτές, τους γιατρούς και το προσωπικό. Με μια μάσκα που μου δίνει, μπαίνουμε στους θαλάμους για να δούμε τους ασθενείς. Οι ασθενείς έχουν χάσει την παροχή οξυγόνου . Κάνουμε προσπάθεια εκκένωσης, μαζεύονται όλοι οι νοσηλευτές και οι τραυματιοφορεις και σε περίπου 20 λεπτά έχει εκκενωθεί όλη η πτέρυγα με 23 ασθενείς. Μόλις έσβησε η φωτιά διαπιστώνουμε ότι ο τρίτος ασθενείς που υπήρχε μέσα έχει απανθρακωθει.

Ερωτηθείς με το αν πράγματι σημειώθηκε έκρηξη, ξεκαθαρίζει ότι «δε μπορεί να μην γίνει έκρηξη, όταν έχουμε ανάφλεξη οξυγόνου. Μη φανταστείτε ότι πρόκειται για χειροβομβίδα, αλλά ακούστηκε ένα «μπαμ». Αυτό άκουσε και ο ασθενής που σηκώθηκε να πάει τουαλέτα και πήρε φωτιά. Ο ασθενής ο οποίος είχε πολλή μεγάλη παροχή οξυγόνου, κυριολεκτικά, εξαϋλώθηκε.

Ο δεύτερος ασθενής, μας είπε πως από αυτόν ξεκίνησε η φωτιά, όταν εξεράγη στα χέρια του το κινητό του. Δε μπορώ να σας πω ότι αυτή είναι η αιτία, αλλά σας μεταφέρω αυτό που μου είπε ο ίδιος, όταν βρισκόταν σε απόλυτο σοκ», επισημαίνει.

Τριάντα πέντε διασώσεις από τους πυροσβέστες

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 35 διασώσεις και μεταφορές από τους πυροσβέστες όπως σημείωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής του νόμου Θεσσαλονίκης. Οι πρώτοι που αντιλήφθηκαν τη φωτιά, ήταν οι φύλακες του νοσοκομείου που επιχείρησαν να κατασβέσουν την πυρκαγιά με πυροσβεστήρες δίχως όμως να τα καταφέρουν διότι υπήρχαν πυκνοί καπνοί και δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τους θαλάμους.

 

 

Διαφήμιση