Αρχική COVID-19 Από 1η Μαΐου χωρίς πιστοποιητικά η είσοδος σε λιανεμπόριο και εστίαση

Από 1η Μαΐου χωρίς πιστοποιητικά η είσοδος σε λιανεμπόριο και εστίαση

Η επανεξέταση των μέτρων θα γίνει από την 1η Σεπτεμβρίου

Σύνταξη: ecozen.gr

0
πιστοποιητικό εμβολιασμού
Τέλος στα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού
Διαφήμιση

Χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης θα γίνεται η είσοδος σε λιανεμπόριο και εστίαση από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου και καταργούνται οι σχετικοί έλεγχοι, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, παρουσιάζοντας τον «οδικό χάρτη» για τη χαλάρωση των μέτρων.

Στους εσωτερικούς χώρους ωστόσο παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας έως τις 31 Μαίου και από 1 Ιουνίου καταργείται και αυτή.

Ταυτόχρονα, από 1η Μαΐου θα σταματήσουν τα σελφ τεστ στα σχολεία και θα παραμείνει υποχρεωτικό μόνο ένα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση ανεμβολίαστων εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους.

Σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα τόνισε ότι θα γίνει με τα υπάρχοντα μέτρα. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, από τις 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Τέλος, υπογράμμισε ότι όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με την επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για τα ταξίδια παραμένει σε ισχύ, ωστόσο θα επανεξεταστεί αργότερα για ποιες χώρες θα καταργηθεί.

Διαφήμιση