Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Α. Γκερέκου: Το «Ευ Ζην» η ελληνική απάντηση στον τουρισμό

Α. Γκερέκου: Το «Ευ Ζην» η ελληνική απάντηση στον τουρισμό

Την ολιστική φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων ψάχνει ο νέος τύπος επισκέπτη στην Ελλάδα αναφέρει η κ. Γκερέκου που αντιμετωπίζει ως όλον το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή. «All you want is Greece», είναι το μήνυμα της καμπάνιας του EOT.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Πρόεδρος ΕΟΤ Ά. Γκερέκου
Η Πρόεδρος ΕΟΤ Α. Γκερέκου
Διαφήμιση

Στην έννοια του “Ευ Ζην” συμπυκνώνονται οι ανάγκες του νέου είδους τουρισμού, του νέου τύπου επισκέπτη τόνισε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου συμμετέχοντας σήμερα ως επίσημη προσκεκλημένη σε εκδήλωση της Eurobank για την παρουσίαση του προγράμματος «Business Banking Τουρισμός» εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Την ολιστική φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων ψάχνει ο νέος τύπος επισκέπτη στην Ελλάδα αναφέρει η κ. Γκερέκου που αντιμετωπίζει ως όλον το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή. «All you want is Greece», είναι το μήνυμα της καμπάνιας του EOT.

Την ανάγκη υιοθέτησης αειφόρων πρακτικών στην Οικονομία της Φιλοξενίας, που στις μέρες μας συνιστούν το βασικό προαπαιτούμενο των ταξιδιωτών, τόνισε η κ. Γκερέκου.

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ επισήμανε τη συμβολή του βραβευμένου προγράμματος «Business Banking Τουρισμός» στην υποστήριξη και ενίσχυση των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας. Παράλληλα αναφέρθηκε στην επίσημη εφαρμογή του ΕΟΤ «Visit Greece App», που δίνει τη δυνατότητα δωρεάν προβολής στους επιχειρηματίες του τουρισμού και το οποίο η Eurobank προσφέρει στους πελάτες της στη δέσμη των μη τραπεζικών προνομίων.

Γκερέκου - eurobank
Η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου σε εκδήλωση της Eurobank

Στη συνέχεια, η κα Γκερέκου υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω συνεργειών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με στόχο τον μετασχηματισμό του μοντέλου της τουριστικής οικονομίας, σύμφωνα με τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.

«Μετά την πανδημία, έχουμε έναν επισκέπτη που επιδιώκει πολύ περισσότερο εμπειρίες στην ύπαιθρο, θέτει ως προτεραιότητα τις διακοπές υγείας και ευεξίας και πέρα από την ασφάλεια αναζητά ηρεμία και αναζωογόνηση».

 

Τα οφέλη του προσβάσιμου τουρισμού

Αναφερόμενη στον προσβάσιμο τουρισμό, η Πρόεδρος του ΕΟΤ ανάδειξε τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει ο τομέας, καθώς «πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού, για μια πολύ μεγάλη αγορά, που βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα των ευρωπαϊκών πολιτικών, ενισχύεται από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και αποφέρει οφέλη τα οποία ξεπερνούν τις επενδύσεις που απαιτούνται, προκειμένου να πιστοποιηθεί μια τουριστική επιχείρησή ως προσβάσιμη για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες».

Τέλος, περιέγραψε συνοπτικά την στρατηγική του ΕΟΤ για το 2022, λέγοντας ότι, σε συνεργασία με τις 13 Περιφερειακές Αρχές, εστιάζει στην ανάδειξη της Ελλάδας ως απόλυτα ασφαλούς προορισμού, ιδανικού για πολυθεματικές, αυθεντικές, βιωματικές εμπειρίες, σε κάθε περιοχή της χώρας και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Και κατέληξε: «Είναι η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε τι είναι αυτό που τελικά μας καθιστά ανταγωνιστικούς. Στις κρίσιμες εποχές που ζούμε, ο τουρισμός είναι όπλο ειρήνης, οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας για την πατρίδα μας. Είμαι σίγουρη πως όλοι μαζί με συνέργεια, συνέπεια συντονισμό θα αναδείξουμε την Ελλάδα σε παγκόσμιο κέντρο αειφόρου, αναζωογονητικού τουρισμού».

Διαφήμιση