Αρχική Special Topics 200 παιδιά νεκρά και πάνω από 360 τραυματισμένα από Ρώσους

200 παιδιά νεκρά και πάνω από 360 τραυματισμένα από Ρώσους

Ουκρανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για απαγωγές παιδιών και «υιοθεσίες» στη Ρωσία, κάτι που όπως αναφέρουν είναι κατάφορη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
παιδια ουκρανια
Διαφήμιση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κοινοβουλίου αναφέρει πως τουλάχιστον 200 παιδιά -με τον αριθμό να μην έχει επιβεβαιωθεί πλήρως- έχουν σκοτωθεί και πάνω από 360 έχουν τραυματιστεί. Σημειώνεται, δε, πως ο πραγματικός αριθμός των νεκρών και των τραυματισμένων παιδιών δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς καθώς σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας συνεχίζονται οι εχθροπραξίες.

Σε έκθεσή της η Unicef, επιβεβαιώνει ότι τα δύο τρίτα των παιδιών στην Ουκρανία έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μετακινηθούν είτε σε άλλες περιοχές της χώρας, είτε σε γειτονικά κράτη.

Ρώσοι απαγάγουν παιδιά και τα δίνουν για υιοθεσία στη χώρα τους

Υπάρχει μια παράλληλη δράση που προβληματίζει τους Ουκρανούς, αυτή της απαγωγής παιδιών και «υιοθεσίας» στη Ρωσία, κάτι που όπως αναφέρουν οι αξιωματούχοι είναι κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Έως 3.000 νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματούχων 2.500 έως 3.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 10.000 από την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα.
Από τους βραδινούς βομβαρδισμούς στην περιοχή του Λουχάνσκ σκοτώθηκε ένα άνδρας και τραυματίστηκαν τρεις ακόμη άνθρωποι ενώ την ίδια στιγμή αποκόπηκε ο κεντρικός αγωγός φυσικού αερίου στο Σεβεροντόνετσκ με όλη την περιοχή να μην έχει πλέον πρόσβαση ούτε σε νερό ούτε σε φυσικό αέριο.

 

Διαφήμιση