Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Ταξίδι στη Γη σε 101 αξίες: Τι μας διδάσκουν άνθρωποι από όλο...

Ταξίδι στη Γη σε 101 αξίες: Τι μας διδάσκουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο για τη ζωή και την ευτυχία

H δημοσιογράφος Mandeep Rai μας ταξιδεύει σε 101 χώρες σε όλο τον κόσμο, υπογραμμίζοντας τη μοναδική αξία, που έχει καθορίσει την ιστορία, τον πολιτισμό και την παγκόσμια επιρροή κάθε λαού – και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας μέσα από τη γνώση αυτή

0
mand
Διαφήμιση

Ένα ταξίδι μέσα από 101 χώρες και μία αναζήτηση στις αξίες που προσδιορίζουν το συλλογικό χαρακτηριστικό και χαρακτήρα του κάθε λαού, μας επιφυλάσσει το βιβλίο της Dr Mandeep Rai “Ταξίδι στη Γη σε 101 αξίες”. Μία αναζήτηση στα μοναδικά αυτά χαρακτηριστικά που καθορίζουν τον πολιτισμικό πυρήνα και τη νοοτροπία του κάθε λαού και μέσα από αυτό, ο πλούτος που σωρεύει μέσα μας και δείχνει και ανοίγει καινούργιους δρόμους.

Η Dr Mandeep Rai, δημοσιογράφος που έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 150 χώρες, διερευνά το θέμα εξετάζοντας 101 χώρες και προσδιορίζοντας τη βασική αξία καθεμιάς, την αξία που την αντιπροσωπεύει και χαρακτηρίζει όλη την ιστορία του πολιτισμού της, με στόχο να δείξει πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε αυτές τις αξίες στη δική μας ζωή.

Αξίες που μοιράζεται ένας λαός

Μπορούν οι αξίες κάθε χώρας να προσδιορίσουν τις αξίες των πολιτών; αναρωτιέται η συγγραφέας και αναλύει 101 αξίες χωρών και εξηγεί πώς αυτές διαμορφώνουν τα πιστεύω των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κάθε μέρα, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, παίρνουμε αποφάσεις με βάση τις αξίες και τα πιστεύω μας. Οι επιλογές, οι προκλήσεις ή οι ευκαιρίες που αντιμετωπίζουμε –και ο τρόπος με τον οποίο τις διαχειριζόμαστε– στην πολιτική, στην οικογένεια, στις σχέσεις, στη δουλειά και στο παιχνίδι αποκαλύπτουν κάτι σημαντικό για τον χαρακτήρα, τις επιθυμίες και την προσωπικότητά μας.

Όταν αυτές οι αξίες συνδυάζονται και τις μοιράζεται ένας ολόκληρος λαός, έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν ένα έθνος και να διδάξουν στον κόσμο πολύτιμα μαθήματα.

«Στη σημερινή ζωή, που κινείται με γρήγορους ρυθμούς, ασχολούμαστε με όσα έχουμε να κάνουμε χωρίς να σταματάμε για να σκεφτούμε. Το βιβλίο αυτό θα σας προτρέψει να κάνετε ακριβώς αυτό – να σταματήσετε και να στοχαστείτε. Η παρατηρητικότητα της συγγραφέως είναι αξιοσημείωτη. Το απόλαυσα αυτό το βιβλίο, και είμαι σίγουρος ότι θα το απολαύσετε κι εσείς», σχολίασε Sir Christopher Pissarides, Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών και καθηγητής Οικονομικών στο London

«Το Ταξίδι στη Γη σε 101 αξίες μάς φέρνει κοντά στις καρδιές, στο μυαλό και στις παραδόσεις των πολιτισμών και των ανθρώπων ανά τον κόσμο. Δείχνει πόσο συνδεδεμένοι είμαστε και πώς όσα μας χωρίζουν πηγάζουν από στενά προσωπικά συμφέροντα κι όχι από ενδιαφέρον για το καλό της ανθρωπότητας. Ελπίζω αυτό το βιβλίο να συμβάλει στο να γίνει ο κόσμος μας πιο χαρούμενος», The Dalai Lama

653608

———-

Η Dr Mandeep Rai είναι διεθνώς αναγνωρισμένη αυθεντία στο θέμα των αξιών και έχει συνεργαστεί με εταιρείες, ιδρύματα και μεμονωμένα πρόσωπα σε όλο τον κόσμο. Έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 150 χώρες και, μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος για το BBC World Service και το πρακτορείο Reuters. Ξεκίνησε την καριέρα της στην ιδιωτική τραπεζική στην JP Morgan και αργότερα εργάστηκε για τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διάφορες ΜΚΟ, προτού ιδρύσει το πρώτο
Ταμείο Επιχειρηματικών Κεφαλαίων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Σπούδασε Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομία, έχει μεταπτυχιακό στην Ανάπτυξη από το London School of Economics και ολοκλήρωσε MBA στο London Business School, στο Harvard Business School και στο MIT. Είναι επίσης κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στις Παγκόσμιες Αξίες.

Διαφήμιση