Αρχική Special Topics - 2 Στο Μουσείο Μπενάκη η παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής στη Biennale

Στο Μουσείο Μπενάκη η παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής στη Biennale

Ο Εθνικός Επίτροπος της Biennale, Ευθύμιος Μπακογιάννη, ανακοίνωσε την παρουσίαση της 17ης έκθεσης στο Αθηναϊκό κοινό, κατά το προσεχές διάστημα στο Μουσείο Μπενάκη.

0
photo6
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Tην Ελληνική συμμετοχή στη 17η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας 2021 τον περασμένο Ιούνιο, με τίτλο «Η Λεωφόρος της Κοινωνίας των Εθνών – Ο Γνωστός Άξονας της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη» θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το Αθηναϊκό κοινό το προσεχές διάστημα, στο Μουσείο Μπενάκη.

Για την προετοιμασία της Έκθεσης προηγήθηκε μία απολογιστική, διαδικτυακή εκδήλωση για την ελληνική συμμετοχή στη 17η  Biennale έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ και Εθνικού Επιτρόπου της Biennale, Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Ο Ευθύμιος Μπακογιάννης, κατά την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, δήλωσε την προσωπική του ικανοποίηση για την πολύ καλή δουλειά που έγινε στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής στην Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας και ανακοίνωσε την παρουσίαση της έκθεσης στο Αθηναϊκό κοινό, στο Μουσείο Μπενάκη κατά το προσεχές διάστημα.

Με κεντρικό μήνυμα “Πώς θα ζήσουμε μαζί;”, η έκθεση πραγματεύεται τη διερεύνηση ενός νέου χωρικού κοινωνικού συμβολαίου, αναγκαίου σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών ανισοτήτων, παρουσιάζοντας την αρχιτεκτονική και πολεοδομική διαδρομή του άξονα της οδού Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλη χειρονομία αστικού εκσυγχρονισμού

Οι Επιμελητές της έκθεσης -Νίκος Καλογήρου, Μαρία Δούση, Δημήτρης Θωμόπουλος, Δημήτρης Κονταξάκης, Σοφοκλής Κωτσόπουλος, Θέμης Χατζηγιαννόπουλος- αναφέρθηκαν στην ελληνική συμμετοχή, που επιχείρησε να δώσει μια απάντηση στο κεντρικό ερώτημα της 17ης Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας «How will we live together?»

Πραγματεύεται τη διερεύνηση ενός νέου χωρικού κοινωνικού συμβολαίου, παρουσιάζοντας την αρχιτεκτονική και πολεοδομική διαδρομή του άξονα της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

 

Πρόκειται για μια μεγάλη χειρονομία αστικού εκσυγχρονισμού που σχεδιάστηκε με επικεφαλής τον Γάλλο αρχιτέκτονα-πολεοδόμο Ερνέστ Εμπράρ, πριν από 100 χρόνια, αρχικά ως «Η Λεωφόρος της Κοινωνίας των Εθνών» και εξελίχθηκε στη διάρκεια ενός αιώνα, ως πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι, στο πλαίσιο ενός ριζικού αστικού εκσυγχρονισμού.

Η εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Biennale χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 και πολύτιμη υπήρξε η συνεργασία του ΑΠΘ, της ΔΕΘ, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, του Δήμου και του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Aristotelous blv

Διαφήμιση