Αρχική Καταστροφές Στη δίνη της κακοκαιρίας η Αυστραλία – Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Στη δίνη της κακοκαιρίας η Αυστραλία – Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι βροχές θα εξασθενήσουν την Πέμπτη, πριν επανέθει η κακοκαιρία με πιο ακραία φαινόμενα το Σάββατο και την Κυριακή.

0
flood australia
Διαφήμιση

Νέες ισχυρές και ιδιαίτερα επικίνδυνες καταιγίδες εξακολουθούν να μαίνονται στην Αυστραλία, με ολοένα και περισσότερους πολίτες να εγκλωβίζονται στις φονικές πλημμύρες και τις εκτεταμένες καταστροφές να υπολογίζεται πως ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Στην πλημμυρισμένη πόλη Λίσμορ της Αυστραλίας 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις πρόσφατες πλημμύρες στην Αυστραλία, ενώ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Πολ Τουλ δήλωσε πως  «Με ρεαλιστικούς όρους, γνωρίζουμε ότι θα μπορούσαμε να χάσουμε περισσότερες ζωές τις επόμενες ημέρες.

Ήδη η Νέα Νότιος Ουαλία κατέγραψε από χθες τέσσερις θανάτους με τις Αρχές να εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Εντολές εκκένωσης λαμβάνουν όλο και περισσότερες περιοχές αφού αναμένονται ξαφνικές βροχοπτώσεις που μπορεί να φέρουν ακόμη και 200 χιλιοστόμετρα βροχής μέσα σε πολύ λίγη ώρα, τόνισε μιλώντας σε Αυστραλιανά ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας, τονίζοντας πως «σε ορισμένες περιοχές το νερό μπορεί να ανέβει σε ύψος αρκετών μέτρων μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας».

Από τις σφοδρές καταιγίδες και τις πλημμύρες που δημιουργούν, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και στη βορειοανατολική πολιτεία Κουίνσλαντ.

Προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα εκδόθηκαν την Τετάρτη
σε περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, του Σίδνεϊ.

 

Το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας ανακοίνωσε ότι βροχή έως και 150 χιλιοστά μπορεί να πέσει στην πόλη κατά τη διάρκεια της ημέρας, με πιθανότητα ισχυρών καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων.

Οι μετεωρολόγοι είπαν ότι οι βροχές θα εξασθενήσουν την Πέμπτη, με πιο ήρεμα φαινόμενα την Παρασκευή, πριν όμως ο καιρός η κακοκαιρία επανέθει με πιο ακραία φαινόμενα το Σάββατο και την Κυριακή.

skynews fraser maryborough

Στην πόλη Ιλαουάρα, νότια του Σίδνεϊ, καταγράφηκε στάθμη 135 mm βροχής σε 24 ώρες, ενώ το Χόλσγούρθι στο νοτιοδυτικό Σίδνεϊ κατέγραψε 65 mm.

Το Γραφείο Μετεωρολογίας είπε ότι επιπλέον 160 χιλιοστά θα μπορούσαν να πέσουν μέσα σε διάστημα έξι ωρών αργότερα την Τετάρτη.

Στη Μπαλίνα, περίπου 550 μίλια βόρεια του Σίδνεϊ, ο ποταμός Ρίτσμοντ «έσπασε» στις όχθες του, διακόπτοντας τις επικοινωνίες και κινητοποιώντας για βοήθεια από τον στρατό.

 

 

Διαφήμιση