Αρχική Ζώα Σε άμεσο κίνδυνο τα άγρια ζώα του Ecopark στο Χάρκοβο

Σε άμεσο κίνδυνο τα άγρια ζώα του Ecopark στο Χάρκοβο [VIDEO]

Μέρος του πάρκου καταλήφθηκε από ρωσικές δυνάμεις και τρεις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να παραδώσουν τροφή στα ζώα.

0
Καγκουρό
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr  

Θύματα της σφοδρής επισιτιστικής κρίσης που έχει ξεσπάσει, εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία, βρίσκονται πλέον και τα φιλοξενούμενα άγρια ζώα του Ecopark, στο υπο στενή πολιορκία Χάρκοβο.

Το προσωπικό απελευθέρωσε μερικά ελάφια, άλκες, κόκκινους λύκους και μερικά πουλιά, τα οποία μπορούν να επιβιώσουν στο φυσικό τους περιβάλλον επειδή δεν μπορούν να τους παρέχουν τροφή.

Ο διευθυντής του οικολογικού πάρκου, Vitaly Ilchenko, δήλωσε ότι μέρος αυτού του πάρκου καταλήφθηκε από ρωσικές δυνάμεις και ότι τρεις εργαζόμενοι «σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να παραδώσουν τροφή στα ζώα».

Το βίντεο δείχνει τα ζώα να μεταφέρονται από το Ecopark, όπου τρία μέλη του προσωπικού και ζώα, συμπεριλαμβανομένων των ουρακοτάγκων, σκοτώθηκαν στην εμπόλεμη ζώνη.

Ένας οδηγός βαν που φεύγει με τα φοβισμένα καγκουρό λέει: «Έχει περάσει ένας μήνας από την έναρξη του πολέμου και συνεχίζουμε να εκκενώνουμε τα ζώα».

Μόνη λύση η απελευθέρωσή τους… για να βρουν τροφή

Τα ζώα που έχουν απελευθερωθεί μπορούν να επιβιώσουν, αλλά τα λιοντάρια και οι τίγρεις που έχουν μείνει στο πάρκο μπορεί να πεθάνουν από την πείνα, πρόσθεσε ο διευθυντής του κρατικού ζωολογικού κήπου στο κέντρο του Χάρκοβο.

«Οι πίθηκοι μας χρειάζονται φρούτα και λαχανικά, τα αρπακτικά μας χρειάζονται κρέας», είπε η αναπληρώτρια διευθύντρια του ζωολογικού κήπου, Karina Detjuk.

Οι εργαζόμενοι, όπως είπε, κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τα ζώα στη ζωή. «Οι λύκοι μας ουρλιάζουν χειρότερα από τις σειρήνες για την αεροπορική επίθεση» σχολιάζει.

Η υπεύθυνη του Καταφυγίου Άγριας Ζωής κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Κιέβου, Ναταλία Πόποβα, επισημαίνει ότι τα ζώα είναι υπό πίεση λόγω των βομβαρδισμών, καθώς πολλά από αυτά τραυματίστηκαν πηδώντας από το κλουβί τους για να σωθούν.

«Μια λέαινα τραυμάτισε το πόδι της. Ένα νεαρό ελάφι πετάχτηκε στον τοίχο και έσπασε το λαιμό του», είπε η Πόποβα.

Δείτε εικόνες του EcoPark στο Χάρκοβο, κατά τις καλές -προ πολέμου- εποχές, σε απόλυτη ανάπτυξη και ευημερία.

Διαφήμιση