Αρχική Ειδήσεις Σακελλαροπούλου: τα έθνη καταλαμβάνουν τη θέση τους με πάθος και ενότητα για...

Σακελλαροπούλου: τα έθνη καταλαμβάνουν τη θέση τους με πάθος και ενότητα για την ελευθερία

Δηλώσεις αγωνιστικότητας για τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας έκανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης. Μήνυμα ενότητας απέστειλε και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

0
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης παρέλαση στην Αθήνα για την 201 εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 . Μήνυμα ενότητας και αγωνιστικότητας για τη διαφύλαξη της ελευθερίας και της εθνικής κυριαρχίας απέστειλαν με δηλώσεις τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Παρούσα στην παρέλαση ήταν η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Για πρώτη φορά πέταξαν στον ελληνικό ουρανό τα τέσσερα RAFALE που θα απονηώθηκαν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE που βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά.

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η επέτειος της Επανάστασης μας θυμίζει ότι τα έθνη καταλαμβάνουν τη θέση τους στο χάρτη της ιστορίας με πίστη στις δικές τους δυνάμεις, ενότητα και πάθος για την ελευθερία.

Αυτό τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά το τέλος της σημερινής παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

«Το παράδειγμα των Αγωνιστών του ‘21», υπογράμμισε, «μας εμπνέει και μας εμψυχώνει ώστε να διαφυλλάσουμε την εθνική μας κυριαρχία».

«Ο ηρωικός ξεσηκωμός των προγόνων μας στις 25 Μαρτίου 1821 οδήγησε μετά από πολλούς αγώνες και θυσίες στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Μιας χώρας, δημοκρατικής και ανεξάρτητης, στον πυρήνα εδώ και χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Να αντλήσουμε δύναμη και έμπνευση από το παράδειγμα των αγωνιστών του ’21.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οφείλουμε να παλέψουμε και να υπερνικήσουμε τις προκλήσεις μαζί με τους συμμάχους μας. Οφείλουμε να αντέξουμε γιατί είμαστε Έλληνες. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά το τέλος της παρέλασης της 25ης Μαρτίου. «Γιορτάζουμε», είπε, «με μεγάλη λαμπρότητα τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τη μεγάλη Εθνική μας εορτή». «Τιμούμε», συνέχισε, «τη μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν, πολέμησαν και θυσιάστηκαν για να είναι η Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη και κυρίαρχη».

«Στις μέρες μας», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, «αντιμετωπίζουμε μια πλειάδα επικίνδυνων και σύνθετων προκλήσεων. Κρίσεις που απαιτούν δύναμη και ανθεκτικότητα προκειμένου να τις αντιμετωπίσουμε επιτυχώς». Ξεκαθάρισε ότι «είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό από όπου κι αν αυτός προέρχεται. Και είμαστε υπέρ της εδαφικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας κάθε χώρας». Υπογράμμισε, δε, ότι πρέπει να έχουμε «πάντα στο μυαλό μας ότι οι μεγάλες νίκες ήρθαν όταν ήμασταν ενωμένοι ενώ οι μεγάλες ήττες ήρθαν, στην ιστορική μας διαδρομή, όταν μαλώναμε».

Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, απέστειλε ευχητήριο μήνυμα προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπολου, στο οποίο αναφέρεται στην κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η Ευρώπη, στους άριστους δεσμούς φιλίας Ιταλίας και Ελλάδας και απευθύνει στην κυρία Σακελλαροπούλου και σε όλους τους Έλληνες, θερμές ευχές για την σημερινή εθνική επέτειο.

Επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι : Η Ελλάδα και η Ιταλία καλούνται, με σκοπό να αντιμετωπίσουν την σοβαρότατη παγκόσμια απειλή, που αντιπροσωπεύει η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, να εμβαθύνουν περισσότερο τον διάλογο και την συνεργασία τους -από κοινού με άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ατλαντικής Συμμαχίας- ακολουθώντας την πορεία που χάραξαν οι κοινές μας αξίες και στο πνεύμα της συνεργασίας που ανέκαθεν χαρακτήριζε τις χώρες της Μεσογείου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr

Διαφήμιση