Αρχική Ειδήσεις Πέθανε ο επιχειρηματίας και πρώην μιντιάρχης Δημήτρης Κοντομηνάς

Πέθανε ο επιχειρηματίας και πρώην μιντιάρχης Δημήτρης Κοντομηνάς

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των ασφαλειών, της τηλεόρασης, των αιθουσών κινηματογράφου και του λιανικού εμπορίου.

0
Kontominas
Δημήτρης Κοντομηνάς (EUROKINISSI/ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΡΗ)
Διαφήμιση

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς μετά από πολύμηνη νοσηλεία στο θεραπευτήριο «Υγεία», καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των ασφαλειών, της τηλεόρασης, των αιθουσών κινηματογράφου και του λιανικού εμπορίου.

Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ακαδημία Πλάτωνος. Σπούδασε στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Βηρυττού. Αρχικά εργάστηκε ως ασφαλιστής στην American Life (ALICO), ενώ το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican.

Πέρα από την Interamerican είχε ιδρύσει ή εξαγοράσει πλήθος άλλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων τις

  • Τράπεζα Interbank (το 1997 εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την τράπεζα Eurobank),
  • Intertech (αποκλειστικός αντιπρόσωπος προϊόντων Panasonic στην Ελλάδα),
  • Ευρωκλινική Αθηνών,
  • Τράπεζα Novabank (το 2006 μετονομάστηκε σε Millennium Bank και το 2013 εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς),
  • Στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων InterJet,
  • Εταιρία βιολογικής καλλιέργειας GreenFarm.

Για το διάστημα 1998–2001 ήταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης.

Για μια εικοσαετία ήταν συνιδιοκτήτης και μετέπειτα ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και των ομότιτλων τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τις κινηματογραφικές αίθουσες Village Roadshow Greece, το τηλεοπτικό κανάλι Channel 9 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, της Mediterra Οινοποιητικής στην Κρήτη και mediterrawines.gr.

Είχε ανακηρυχθεί «Άρχων Μεγάλος Πρωτέκδικος του Οικουμενικού Θρόνου» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και «Μεγάλος Ευεργέτης» από τη Μεγάλη και Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

Ο «βασιλιάς των deals»

Έφυγε έχοντας ζήσει δέκα ζωές όπως έλεγαν άνθρωποι που τον γνώρισαν αυτός ο «βασιλιάς των deals» όπως τον αποκαλούσαν ανταγωνιστές και φίλοι.

Η ζωή δεν χαρίστηκε ποτέ στον χαρισματικό επιχειρηματία με την λαϊκή καταγωγή, που δεν ήθελε να γίνει ασφαλιστής, αλλά έχτισε την μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία την Ελλάδα, έστησε δεκάδες επιχειρήσεις και διέθετε μέχρι πρότινος μια τεράστια περιουσία, η οποία έγινε ακόμα μεγαλύτερη μετά το μυθικό deal για την πώληση του Alpha στον τηλεοπτικό κολοσσό RTL.

Τα γλέντια και οι αποδράσεις

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν ένας από τους ανθρώπους που λάτρεψε την καλή ζωή με ότι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή τα ταξίδια, τις κρουαζιέρες, τα πάρτι και τα μπουζούκια, κάνοντας ενίοτε μυθικούς λογαριασμούς σε λουλούδια.

Λάτρευε τα ταξίδια, ειδικά την Άπω Ανατολή, ενώ στην θρυλική θαλαμηγό του «Quintessa» που πουλήθηκε πρόσφατα έχουν φιλοξενηθεί πάρα πολλοί διάσημοι φίλοι του, οι οποίοι απόλαυσαν την φιλοξενία του.

Το αγαπημένο του αυτοκίνητο παλιότερα ήταν μια BMW 730, τα τελευταία όμως χρόνια προτιμούσε μια θωρακισμένη Porsche Cayenne, ενώ από τα αγαπημένα του στέκια για φαγητό ήταν το Boschetto και η Ράτκα στο Κολωνάκι.

Είχε πάντα εξαιρετική διαίσθηση, άριστες σχέσεις με την εκκλησία και διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις με πολιτικούς όπως τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη αλλά και τον Κώστα Καραμανλή.

Παρέμενε πάντα απρόβλεπτος στις κινήσεις του και το αγαπημένο του motto σύμφωνα με κάποιους ήταν η ρήση του Αβραάμ Λίνκολν η οποία λέει ότι «η αριστοκρατική μου καταγωγή αρχίζει από μένα».

Αν μη τι άλλο, τη δικαίωσε και με το παραπάνω.

Διαφήμιση