Αρχική Ειδήσεις Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία γίνεται και εναντίον του gay...

Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία γίνεται και εναντίον του gay pride»

Αυτή την Κυριακή σε ένα κήρυγμα του ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος μεταξύ άλλων φέρεται να είπε ότι «τα gay pride ήταν μέρος της αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία»

0
kyril
Ο Ρώσος ορθόδοξος επίσκοπος Κύριλλος μιλώντας στο κήρυγμα της Κυριακής στις 6 Μαρτίου 2022 | Youtube Screengrab
Διαφήμιση

Οι επικριτές τον αποκαλούν «στρατευμένο χριστιανό», ο οποίος κατηγορεί τη Δύση ότι οργανώνει γενοκτονίες εναντίον χωρών που δεν υποστηρίζουν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Αυτή την Κυριακή σε ένα κήρυγμα του ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος μεταξύ άλλων φέρεται να είπε ότι «τα gay pride ήταν μέρος της αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία». Χαρακτήρισε την σύγκρουση στο Ντονμπάς ως «μια θεμελιώδη απόρριψη των αποκαλούμενων αξιών που προσφέρονται σήμερα από εκείνους που διεκδικούν την παγκόσμια εξουσία».

Με τον …ανορθόδοξο αυτό τρόπο ο Πατριάρχης Κύριλλος ουσιαστικά τοποθετείται στο πλευρό του μακροχρόνιου συμμάχουτου Βλαντιμίρ Πούτιν και διαλέγει πλευρά στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία. Είχε δεχτεί πιέσεις από την αρχή του πολέμου να καταγγείλει την επιθετικότητα Πούτιν, ωστόσο εντέχνως απέφυγε να πάρει θέση.

Ο ανταποκριτής της Wall Street Journal Μάθιου Λούξμουρ έγραψε: «Ο Ρώσος Ορθόδοξος Πατριάρχης Κύριλλος ενέκρινε χωρίς έκπληξη την αφήγηση του Πούτιν για την Ουκρανία σε ένα κήρυγμα σήμερα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Δύση οργανώνει ουσιαστικά εκστρατείες γενοκτονίας εναντίον χωρών που αρνούνται να διοργανώσουν παρελάσεις ομοφυλοφίλων».

Ντονμπάς και …gay pride

Συγκεκριμένα, στο κήρυγμα του ο Πατριάρχης Μόσχας ανέφερε ότι επί οκτώ χρόνια, γίνονται προσπάθειες να καταστραφεί ό,τι ισχύει στο Ντονμπάς.

«Για να μπεις στο κλαμπ αυτών των χωρών, είναι απαραίτητο να γίνει μια παρέλαση gay pride. Όχι να κάνουν μια πολιτική δήλωση, «είμαστε μαζί σας», αλλά για να κάνουμε μια παρέλαση ομοφυλοφίλων. Και ξέρουμε πώς οι άνθρωποι αντιστέκονται σε αυτές τις απαιτήσεις και πώς αυτή η αντίσταση καταστέλλεται με τη βία» είπε ο Κύριλλος.

«Στο Ντονμπάς, υπάρχει απόρριψη, θεμελιώδης απόρριψη των λεγόμενων αξιών που προσφέρονται σήμερα από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Σήμερα, υπάρχει ένα τεστ αφοσίωσης σε αυτές τις δυνάμεις. Ξέρετε ποιο είναι αυτό το τεστ; Είναι πολύ απλό και ταυτόχρονα τρομερό -είναι τα gay prides»

Και συνεχίζει ο κ. Κύριλλος: «Οι απαιτήσεις πολλών για την πραγματοποίηση ενός gay prides, είναι μια δοκιμασία αφοσίωσης σε αυτόν τον πολύ ισχυρό κόσμο. Και γνωρίζουμε ότι εάν άνθρωποι ή χώρες απορρίψουν αυτά τα αιτήματα, οι χώρες ή οι άνθρωποι δεν θα μπουν σε αυτόν τον κόσμο, θα είναι ξένοι».

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στον τομέα των διεθνών σχέσεων δεν έχει μόνο πολιτική σημασία. Μιλάμε για κάτι διαφορετικό και πολύ πιο σημαντικό από την πολιτική. Μιλάμε για την ανθρώπινη σωτηρία», είπε.

«Αν δούμε παραβιάσεις του νόμου [του Θεού], δεν θα τα βάλουμε ποτέ με αυτούς που καταστρέφουν αυτόν τον νόμο, θολώνοντας τη γραμμή μεταξύ αγιότητας και αμαρτίας, και ακόμη περισσότερο με αυτούς που προωθούν την αμαρτία ως παράδειγμα ή ως ένα από τα πρότυπα ανθρώπινης συμπεριφοράς», είπε ο Κύριλλος. «Γύρω από αυτό το θέμα σήμερα υπάρχει ένας πραγματικός πόλεμος».

Την περασμένη εβδομάδα, περισσότεροι από 275 Ρώσοι ορθόδοξοι ιερείς έγραψαν μια επιστολή εναντίον στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και κάλεσαν τον λαό της Ουκρανίας να λάβει την απόφασή της. Ωστόσο, ο Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος, στενός σύμμαχος του Πούτιν, ο οποίος κάποτε χαρακτήρισε την ηγεσία του ως «θαύμα του Θεού», υποστήριξε περισσότερο τη στάση της Ρωσίας.

 

Διαφήμιση