Αρχική Ειδήσεις Η Πολωνία έτοιμη να θέσει όλα τα αεροσκάφη MIG-29 στη διάθεση των...

Η Πολωνία έτοιμη να θέσει όλα τα αεροσκάφη MIG-29 στη διάθεση των ΗΠΑ

Η Πολωνία είναι έτοιμη να στείλει όλα τα αεροσκάφη της MIG-29 στην αεροπορική βάση Rammstein στη Γερμανία και να τα θέσει στη διάθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, προτρέπει και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

0
mig
Διαφήμιση

Καθώς οι μάχες σε όλη την Ουκρανία συνεχίζονται, οι γειτονικές  χώρες παρέχουν υποστήριξη στην Ουκρανία, τόσο σε ανθρωπιστική βοήθεια όσο και σε στρατιωτική υποστήριξη. Η Πολωνία εμφανίζεται ως ένας από τους πιο ειλικρινείς υποστηρικτές της Ουκρανίας από την έναρξη της εισβολής στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Πολωνία είναι έτοιμη να αναπτύξει όλα της τα αεροσκάφη MIG-29 στην αεροπορική βάση Rammstein στη Γερμανία και να τα θέσει στη διάθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, και προτρέπει άλλα μέλη του ΝΑΤΟ που διαθέτουν αεροσκάφη αυτού του τύπου να κάνουν το ίδιο, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών. δήλωση της Τρίτης.

«Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει ποτέ, θα επιδιώκει πάντα να επεκτείνει την αυτοκρατορία του» είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

Αμερικανοί νομοθέτες πίεσαν την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα να διευκολύνει τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία από την Πολωνία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ και της Ανατολικής Ευρώπης, μετά από έκκληση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι το Σάββατο.

Η Πολωνία έτοιμη

«Οι αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας είναι έτοιμες να αναπτύξουν – άμεσα και δωρεάν – όλα τα αεροσκάφη MIG-29 στην αεροπορική βάση Rammstein και να τα θέσουν στη διάθεση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής». είπε το υπουργείο.

“Ταυτόχρονα, η Πολωνία ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μας παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες. Η Πολωνία είναι έτοιμη να καθορίσει αμέσως τους όρους αγοράς των αεροπλάνων”, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: TheJerusalemPost

Διαφήμιση