Αρχική Special Topics - 2 ΟΣΕΘ: Δωρεάν δρομολόγια για τη βιώσιμη κινητικότητα κάθε πληθυσμιακής ομάδας

ΟΣΕΘ: Δωρεάν δρομολόγια για τη βιώσιμη κινητικότητα κάθε πληθυσμιακής ομάδας

Νέα πιλοτική υπηρεσία δωρεάν μετακίνησης πολιτών θέτει σε εφαρμογή ο ΟΣΕΘ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου MultiDEPART.

0
nemi1
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μια νέα πιλοτική υπηρεσία μετακίνησης πολιτών με διάρκεια ενός μήνα θέτει σε εφαρμογή ο ΟΣΕΘ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου MultiDEPART της πρωτοβουλίας Kick for Mobility του EIT (European Institute of Innovation & Technology). 

Το σύνολο της υπηρεσίας είναι μια προσφορά του ΟΣΕΘ για τη βιώσιμη κινητικότητα κάθε πληθυσμιακής ομάδας και θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ στο πλαίσιο του έργου.

Η περιοχή κάλυψης θα περιλαμβάνει τους οικισμούς Νέο Ρύσιο – Ταγαράδες – Αγ. Παρασκευή – Σουρωτή και Βασιλικά, ενώ η έναρξη και ο τερματισμός θα είναι παραπλεύρως του Τερματικού Σταθμού ΙΚΕΑ.

Η έξυπνη εφαρμογή Nemi για ελεύθερες μετακινήσεις

Οι χρήστες θα μπορούν μέσω της εφαρμογής Nemi (Android, iOS ) που διατίθεται για έξυπνες συσκευές τηλεφώνου (smart phone) ή ταμπλέτας (tablet) να προγραμματίζουν  την επιθυμητή μετακίνησή τους, έως και 48 ώρες πριν, επιλέγοντας μία σειρά στάσεων που βρίσκονται στις ανωτέρω περιοχές καθώς και την ώρα που επιθυμούν να μετακινηθούν.

nemi
Ενδεικτική εικόνα της εφαρμογής Nemi

Προϋπόθεση για τη χρήση της εφαρμογής είναι ο χρήστης να καταχωρήσει ένα λειτουργικό e-mail, ενώ στη συνέχεια μπορεί να εισάγει εάν επιθυμεί το πλήρες ονοματεπώνυμο του (με τήρηση του απορρήτου) ή απλά τα αρχικά του.

Εναλλακτικά της εφαρμογής, για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης της εφαρμογής θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2316020774 (ΔΕΥ-ΠΑ, 08:00-16:00) και να κάνουν κράτηση θέσης.

nemi1
Εικόνα οχήματος της υπηρεσίας του ΟΣΕΘ

Οι μετακινήσεις θα γίνονται με όχημα 16 θέσεων στο οποίο οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα ισχύοντα μέτρα COVID-19 (χρήση μάσκας υψηλής προστασίας) που εξακολουθούν να εφαρμόζονται στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η λειτουργία της πιλοτικής υπηρεσίας θα είναι τις καθημερινές ημέρες (Δευτέρα – Παρασκευή) και ώρες 10:00 – 18:00, με προβλεπόμενη διάρκεια λειτουργίας ενός μήνα και ημερομηνία έναρξης την 21.03.2022.

Διαφήμιση