Αρχική Μεταφορές Ο κρατικός αερομεταφορέας της Ρωσίας σταμάτα όλες τις πτήσεις εξωτερικού

Ο κρατικός αερομεταφορέας της Ρωσίας σταμάτα όλες τις πτήσεις εξωτερικού

Το «κλείσιμο» αφορά τις πτήσεις της Aeroflot προς την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, αλλά και προς κάθε προορισμό που απαιτούσε τη διέλευση του αποκλεισμένου πλέον εναέριου χώρου.

0
aeroflot
Διαφήμιση

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot διακόπτει όλες τις πτήσεις στο εξωτερικό, με εξαίρεση αυτές προς και από τη Λευκορωσία από τις 8 Μαρτίου, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο κρατικός αερομεταφορέας σταματά σχεδόν όλες τις διεθνείς πτήσεις της λόγω των φόβων ότι τα αεροπλάνα της θα καθηλωθούν στο εξωτερικό από χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη ρωσική αεροπορική βιομηχανία, ως αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία.

Σημεώνεται ότι η Aeroflot πρόσφερε πτήσεις σε 146 προορισμούς σε όλο τον κόσμο πριν τα ρωσικά στρατεύματα περάσουν τα σύνορα με την Ουκρανία τον περασμένο μήνα. Ο αερομεταφορέας μείωσε στο μισό τους αριθμούς των διεθνών δρομολογίων του από την έναρξη της εισβολής, ύστερα από το κλείσιμο από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και τον Καναδά του εναέριου χώρου τους στα ρωσικά αεροπλάνα.

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες δεν εξυπηρετούν πλέον τον υπόλοιπο κόσμο, μετά από οδηγίες της Rosaviatsija, για την αποφυγή κατάσχεσης αεροσκαφών σε ξένα εδάφη

Αποκλεισμός τύπου σοβιετικής κυριαρχίας

Το «κλείσιμο» αυτό όχι μόνο απέκλεισε τις πτήσεις της Aeroflot προς την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, αλλά και προς κάθε προορισμό που απαιτούσε τη διέλευση τού αποκλεισμένου πλέον εναέριου χώρου. Ο αναλυτής Rob Stallard από την Vertical Research Partners δήλωσε στο Reuters ότι ο συνδυασμός κυρώσεων και κλειστού εναέριου χώρου έχει οδηγήσει τον αεροπορικό τομέα της Ρωσίας σε μια κατάσταση «παρόμοια με εκείνην που υπήρχε υπό σοβιετική κυριαρχία».

Από σήμερα, Τρίτη 8 Μαρτίου, η Aeroflot θα πετάει μόνο σε ένα ξένο αεροδρόμιο. Το Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας.

 

Η @OAG_Aviation δημοσίευσε τη λίστα με τις χώρες όπου η Aeroflot είχε τον μεγαλύτερο αριθμό προγραμματισμένων πτήσεων για τον Μάρτιο. Όπως διαπιστώνεται η Τουρκία λάμβανε μακράν το μεγαλύτερο μερίδιο.

FNU6B5NWUAYAv8W

 

Ο κίνδυνος κατασχέσεων

Η απώλεια μισθωμένων αεροπλάνων θα μπορούσε να είναι καταστροφική για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες. Σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία αναλύσεων της αεροπορικής βιομηχανίας Cirium, λίγο περισσότερα από τα μισά αεροπλάνα που πετούν για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες είναι μισθωμένα από ιδιοκτήτες που βρίσκονται στο εξωτερικό. Οι αεροπορικές εταιρείες συχνά βασίζονται στην ενοικίαση αεροσκαφών για να επεκτείνουν τη χωρητικότητα χωρίς να χρειάζεται να συγκεντρώσουν κεφάλαια για να αγοράσουν οι ίδιες αεροπλάνα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ομοσπονδιακός οργανισμός των ρωσικών αεροπορικών μεταφορών Rosaviatsiya συνέστησε στις αεροπορικές εταιρείες με αεροπλάνα ξένης ιδιοκτησίας να σταματήσουν όλες τις διεθνείς πτήσεις -εκτός από εκείνες με προορισμό τη Λευκορωσία- λόγω του «πολύ υψηλού κινδύνου καθήλωσης ή κράτησης αεροσκαφών ρωσικών εταιρειών στο εξωτερικο».

Στη συνέχεια, η Aeroflot ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τις διεθνείς πτήσεις της λόγω «νέων πρόσθετων συνθηκών που εμποδίζουν τη λειτουργία των πτήσεων».

Διαφήμιση