Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Ο ελληνικός τουρισμός στη δίνη της no-fly ζώνης για ρωσικές πτήσεις σε...

Ο ελληνικός τουρισμός στη δίνη της no-fly ζώνης για ρωσικές πτήσεις σε όλη η Ευρώπη

0
Ταξίδια
Διαφήμιση

Με «ψυχραιμία και νηφαλιότητα» παραδέχεται ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ότι παρακολουθεί η κυβέρνηση τα τεκταινόμενα στην ρωσοουκρανική κρίση, χαράσσοντας τη στρατηγική που θα ακολουθήσει αναλύοντας, αφού όπως σημείωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη «τα εθνικά μας θέματα και η ενίσχυση της άμυνας της χώρας είναι πρωτίστης σημασίας»

Ο κ.Κικίλιας δεν απέφυγε να παραδεχτεί το πρόβλημα που δημιουργεί για τον τουρισμό η απαγόρευση ρωσικών πτήσεων από τους αιθέρες της Ευρώπης. «Προφανώς είναι no-fly ζώνη όλη η Ευρώπη για τις πτήσεις από τη Ρωσία για 3 μήνες, μέχρι δηλαδή τις 28 Μαΐου. Και βεβαίως υπάρχουν και οι οικονομικές και ενεργειακές επιπτώσεις, η ακρίβεια. Όλα αυτά επηρεάζουν έναν ευαίσθητο τομέα, όπως είναι ο τουρισμός» δήλωσε.

«Όμως, μαζί με όλα αυτά υπάρχει παγκοσμίως μία τεράστια ζήτηση για τη χώρα μας. Είναι νούμερο 5 brandστον κόσμο το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Να θυμίσω ταυτόχρονα ότι υπάρχουν ισχυρές αγορές που δεν τις είχαμε πέρυσι και πρόπερσι. Στις 7 Μαρτίου έχουμε την πρώτη απευθείας πτήση από τις ΗΠΑ. Και μιλάμε για 9 πτήσεις την ημέρα από τον Απρίλιο και μετά.

Στις 2 Απριλίου είναι η πρώτη απευθείας πτήση από τον Καναδά. Είναι άλλη μια μεγάλη αγορά την οποία ενισχύουμε. Και αυτό το οποίο δεν είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια ήταν η Αυστραλία, που ήταν κλειστή. Ο Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα μου διεμήνυσε ότι το 2022 θα είναι η καλύτερη χρονιά που υπήρξε ποτέ και από τους ομογενείς που θέλουν να έρθουν και από τους τουρίστες.

Μένει να δούμε μέχρι το καλοκαίρι πώς θα εξελιχθούν οι συνθήκες. Ελπίζω και εύχομαι αυτή η απίστευτη εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία να μη διαρκέσουν άλλο. Ελπίζω να βρεθεί λύση διπλωματική. Προέχουν όλων η ειρήνη και η κατάπαυση του πυρός«» δήλωσε ο κ.Κικίλιας.

Ukraine

50.000 θέσεις εργασίας στον Τουρισμό για ομογενείς μας ή Ουκρανούς πρόσφυγες

Για τη δυνατότητα προσφοράς πολλών χιλιάδων θέσεων εργασίας σε Έλληνες ομογενείς ή Ουκρανούς πρόσφυγες ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός τουρισμού Βασίλιας Κικίλιας.

Όπως διαβεβαίωσε «δεχόμαστε και θα δεχθούμε Έλληνες ομογενείς ή Ουκρανούς πρόσφυγες στη χώρα. Έχουμε πάνω από 150.000 ομογενείς στην Ουκρανία, στην Μαριούπολη, στην Οδησσό. Υπάρχει μέριμνα και για την φροντίδα και για την περίθαλψη των ανθρώπων αυτών, αλλά ενδεχομένως και για θέσεις εργασίας, εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Δεδομένης της ραγδαίας ανάπτυξης που είχε το τουριστικό προϊόν στη χώρα και σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, γεννήθηκε η ανάγκη για επιπλέον 50.000 θέσεις εργασίας. Αυτές δεν καλύφθηκαν πέρυσι από το ελληνικό εργατικό δυναμικό, οπότε αυτές οι θέσεις εργασίας, θα μπορούσαν να καλυφθούν από ομογενείς μας ή Ουκρανούς πρόσφυγες, αν αυτοί έρθουν στην Ελλάδα για να μείνουν.

Η διαδικασία προβλέπεται στο Π.Δ. του 2006, άρθρο 80 και θα επαναβεβαιωθεί από όλους τους Υπουργούς Εσωτερικών και Μετανάστευσης την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Προβλέπει την αμνηστία, τη φροντίδα των προσφύγων και τις εργασιακές σχέσεις με βάση το ευρωπαϊκό πλαίσιο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

eisvoli rosias oukrania paidia 2

Σε εξέλιξη σχέδιο ολοκληρωμένο προβολής της τουριστικής Ελλάδας

«Θα συνεχίσουμε να προμοτάρουμε και να δίνουμε εικόνες και μέσα από τον ΕΟΤ, στον οποίο κάνουμε πλέον καμπάνια παγκοσμίως 12 μήνες το χρόνο, για το city break, για τους χειμερινούς και θερινούς προορισμούς» διευκρίνισε ο υπουργός.

Η καμπάνια του ΕΟΤ για το greekend στην Ελλάδα, έγινε viral.

Όμως όλα αυτά πλέον μπαίνουν υπό το πρίσμα της πολύ μεγάλης κρίσης που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και την αστάθεια στο παγκόσμιο πλαίσιο. Οφείλουμε να συνυπολογίσουμε όλες τις παραμέτρους, έτσι ώστε να μπορούμε να προετοιμαστούμε για την πίεση που θα δεχθούμε σε αυτό το κομμάτι που έχει να κάνει με τον τουρισμό από τη Ρωσία.

Έμφαση στην υγειονομική ασφάλεια λόγω πανδημίας

Έχουμε δυστυχώς μία σειρά από τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και ο πλανήτης ολόκληρος τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε με μια παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας, η οποία ταλάνισε τον πλανήτη και της οποίας τις επιπτώσεις ζούμε ακόμα.

Και φέτος, η νούμερο ένα προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος, εξακολουθεί να είναι η ασφάλεια. Mε το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid των χωρών αυτών που είναι συμβατές με αυτό, συν την Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία για να ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα δεν χρειάζεται πλέον να κάνει τεστ. Άρα μένει μόνο στους ανεμβολίαστους να έχουν τεστ προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν στη χώρα.

«Συζητάμε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και σε ό,τι έχει να κάνει με το PLF και με τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα σε ξενοδοχεία, σε καταλύματα, στην κρουαζιέρα» παραδέχτηκε ο υπουργός, αποκαλύπτοντας ότι

 

Θα ανακοινωθούν μέτρα τις επόμενες μέρες
που θα ισχύσουν από τις 15 Μαρτίου

«Τα βήματα που κάνουμε είναι προσεκτικά, λελογισμένα και κρατώντας την ισορροπία της υγειονομικής ασφάλειας και φροντίδας και φυσικά τη διευκόλυνση του ταξιδιώτη να φτάσει στη χώρα μας» δήλωσε ο υπουργός τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Διαφήμιση