Αρχική Special Topics Νέο παραλήρημα Πούτιν καθώς ανακοίνωνε μέτρα οικονομικής στήριξης των πολιτών

Νέο παραλήρημα Πούτιν καθώς ανακοίνωνε μέτρα οικονομικής στήριξης των πολιτών

Ο Ρώσος πρόεδρος κατά την ανακοίνωση μέτρων στήριξης των εξουθενωμένων -από τις κυρώσεις των Δυτικών- πολιτών του, έφερε στο φως νέες “αποκαλύψεις”. «Η Ουκρανία, με την ενθάρρυνση των δυτικών, προετοίμαζε λουτρό αίματος και εθνοκάθαρση στο Ντονμπάς.»

0
poutin
Διαφήμιση

Ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε δέσμη μέτρων κοινωνικής και οικονομικής στήριξης των πολιτών της Ρωσίας, εξηγώντας τους λόγους που η χώρα μπήκε σε οικονομική περιπέτεια μετά την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και στο Ντονμπάς», εξαπολύοντας νέες απειλές κατά των Ουκρανών αλλά και της Δύσης.

«Συναντιόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή, ενόσω οι Ένοπλες Δυνάμεις μας διεξάγουν μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και στο Ντονμπάς. Υπενθυμίζω ότι στην αρχή της, τις πρώτες ώρες της 24ης Φεβρουαρίου, δήλωσα δημόσια και ξεκάθαρα τους λόγους και τον κύριο σκοπό των ενεργειών της Ρωσίας.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε το λαό μας στο Ντονμπάς, ο οποίος εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια υφίσταται μια πραγματική γενοκτονία με τα πιο βάρβαρα μέσα – τον αποκλεισμό, τις μεγάλης κλίμακας τιμωρητικές ενέργειες, τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τους συνεχείς βομβαρδισμούς από το πυροβολικό.

Και για ποιο λόγο; Μόνο και μόνο επειδή επιζητούσαν στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα – να ζουν σύμφωνα με τους νόμους και τις παραδόσεις των προγόνων τους, να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τον τρόπο που ήθελαν.

Ταυτόχρονα, οι αρχές του Κιέβου όχι μόνο αγνόησαν και σαμποτάρισαν την εφαρμογή της δέσμης μέτρων του Μινσκ για την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης όλα αυτά τα χρόνια, αλλά στα τέλη του περασμένου έτους αρνήθηκαν επισήμως να την εφαρμόσουν.

Η «πραγματική απειλή» από Ουκρανία

Είχαν επίσης αρχίσει να θέτουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Επιπλέον, οι αρχές του Κιέβου είχαν επίσης ανακοινώσει την πρόθεσή τους να κατασκευάσουν τα δικά τους πυρηνικά όπλα και τα μέσα εκτόξευσής τους. Αυτό συνιστούσε μια πραγματική απειλή.

Ήδη στο άμεσο, ορατό μέλλον, με ξένη τεχνική βοήθεια, το φιλοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο θα μπορούσε να αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής και στόχος του θα ήταν φυσικά η Ρωσία.

Υπήρχε επίσης ένα δίκτυο δεκάδων εργαστηρίων που λειτουργούσε στην Ουκρανία, όπου στρατιωτικά προγράμματα βιολογικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων πειραμάτων με δείγματα κορονοϊών, άνθρακα, χολέρας, αφρικανικής πανώλης των χοίρων και άλλων θανατηφόρων ασθενειών, διεξάγονταν υπό την καθοδήγηση και την οικονομική υποστήριξη του Πενταγώνου.

Τα ίχνη αυτών των μυστικών προγραμμάτων καλύπτονται τώρα με επιμονή. Αλλά έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι τα συστατικά των βιολογικών όπλων δημιουργήθηκαν στην πραγματικότητα σε κοντινή απόσταση από τη Ρωσία, στο ουκρανικό έδαφος.

Οι επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας ότι οι εξελίξεις αυτές συνιστούν άμεση απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας είχαν αγνοηθεί από την Ουκρανία, τους προστάτες τους, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, με επιδεικτική και κυνική περιφρόνηση.

Εξαντλήθηκε και η «διπλωματία»

Ως εκ τούτου, όλες οι διπλωματικές επιλογές έχουν εξαντληθεί πλήρως. Απλώς δεν είχαμε καμία άλλη επιλογή. προκειμένου να επιλύσουμε με ειρηνικό τρόπο, τα προβλήματα που προέκυψαν χωρίς βέβαια τη δική μας υπαιτιότητα. Οπότε απλώς αναγκαστήκαμε να ξεκινήσουμε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Η εμφάνιση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας δεν οφείλεται στην πρόθεσή μας να καταλάβουμε τη χώρα αυτή. Δεν έχουμε τέτοιο στόχο και το κατέστησα σαφές αυτό και στην ομιλία μου στις 24 Φεβρουαρίου.

Θέλω να το πω αυτό για πρώτη φορά: στην αρχή της επιχείρησης στο Ντονμπάς, ζητήθηκε από τις αρχές του Κιέβου μέσω διαφόρων διαύλων, προκειμένου να αποφευχθεί η παράλογη αιματοχυσία, να μην εμπλακούν σε εχθροπραξίες, αλλά απλώς να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ντονμπάς.

Δεν το θέλησαν. Αυτή λοιπόν, ήταν η δική τους απόφαση.

Τώρα θα έρθει η στιγμή να συνειδητοποιήσουν αναπόφευκτα, επί του πεδίου, τι ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα.

 

«Επισημαίνω ότι η Ουκρανία, με την ενθάρρυνση των Ηνωμένων Πολιτειών και πολλών δυτικών χωρών, προετοίμαζε συνειδητά ένα βίαιο σενάριο, ένα λουτρό αίματος και μια εθνοκάθαρση στο Ντονμπάς. Μια μαζική επίθεση στο Ντονμπάς και στη συνέχεια στην Κριμαία, ήταν μόνο θέμα χρόνου. Αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις μας ματαίωσαν αυτά τα σχέδια.»

Το Κίεβο δεν προετοίμαζε μόνο τον πόλεμο, την επίθεση εναντίον της Ρωσίας, εναντίον του Ντονμπάς, αλλά τον διεξήγαγε κιόλας. Οι προσπάθειες οργάνωσης σαμποτάζ και τρομοκρατικού υποκόσμου στην Κριμαία ποτέ δεν σταμάτησαν. Οι μάχες στο Ντονμπάς, οι βομβαρδισμοί ειρηνικών οικισμών, συνεχίζονται ασταμάτητα τα τελευταία χρόνια.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σχεδόν 14.000 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, έχουν ήδη σκοτωθεί».

 

Στις 14 Μαρτίου, όπως γνωρίζετε, εξαπολύθηκε πυραυλική επίθεση κατά του κέντρου του
Ντονέτσκ. Ήταν μια εντελώς αιματηρή επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 20 ανθρώπους. Και τέτοιοι βομβαρδισμοί συνεχίζονται τις τελευταίες ημέρες.

 

H «ωμότητα» των «ναζιστών» Ουκρανών

«Χτυπούν αδιακρίτως, σε πλατείες, με τον φανατισμό και τη μανία των καταδικασμένων – όπως οι Ναζί, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες του Τρίτου Ράιχ προσπάθησαν να πάρουν μαζί τους στον τάφο τους, όσο το δυνατόν περισσότερα αθώα θύματα».

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει με τον άκρατο κυνισμό του, δεν είναι μόνο τα θρασύτατα ψέματα του Κιέβου, που ισχυρίζεται ότι ήταν η Ρωσία (το σκέφτηκαν αυτό!) που δήθεν εκτόξευσε πύραυλο στο Ντονέτσκ, αλλά και ότι ο λεγόμενος πολιτισμένος δυτικός κόσμος, ο ευρωπαϊκός και αμερικανικός Τύπος δεν είχε προσέξει καν την τραγωδία του Ντονέτσκ, σαν αυτή να μην συνέβη ποτέ.

Με τον ίδιο υποκριτικό τρόπο, κάνουν τα στραβά μάτια τα τελευταία οκτώ χρόνια, όταν οι μητέρες στο Ντονμπάς έθαβαν τα παιδιά τους. Όταν σκοτώνονταν ηλικιωμένοι άνθρωποι. Πρόκειται για ένα είδος υποβάθμισης της ηθικής, για πλήρη απανθρωπισμό.

Δεν ήταν πλέον δυνατό να ανεχτούμε την πολυετή κοροϊδία σε βάρος των κατοίκων του Ντονμπάς.

Η αλήθεια είναι ότι τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άνθρωποι στη Δύση είναι το αποτέλεσμα πολυετών ενεργειών, λαθών, κοντόφθαλμης σκέψης και φιλοδοξιών των κυρίαρχων ελίτ των κρατών τους.

Διαφήμιση