Αρχική Ελλάδα Μήνυμα Πλεύρη από Βρυξέλλες: Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε Ουκρανούς ασθενείς

Μήνυμα Πλεύρη από Βρυξέλλες: Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε Ουκρανούς ασθενείς

H αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος για να δείξουμε τις κοινές αξίες της Ευρώπης, δήλωσε από το Συμβούλιο των υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες, ο Θάνος Πλεύρης.

0
Oukrania
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

«Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις και η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος για να δείξουμε τις κοινές αξίες της Ευρώπης» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης προσερχόμενος στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες.

«Είμαστε έτοιμοι να τον ενισχύσουμε και να τον υποστηρίξουμε με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και με τη μεταφορά ασθενών από την Ουκρανία στα δικά μας νοσοκομεία» τόνισε.

Κλείνοντας ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις και ότι η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος για να δείξουμε τις κοινές αξίες της Ευρώπης.

Οι υπουργοί Υγείας θα ενημερωθούν για τις δράσεις της ΕΕ αναφορικά με τη συντονισμένη και χωρίς αποκλεισμούς ενωσιακή αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία στον τομέα της Υγείας.

Ο πόλεμος και ο κορονοϊός στην ατζέντα του Συμβουλίου

Όπως έκανε γνωστό και ο Έλληνας υπουργός Υγείας στους δημοσιογράφους, «Παράλληλα, παρακολουθούμε την πανδημία η οποία εξακολουθεί να είναι εδώ, ωστόσο θεωρούμε ότι σιγά-σιγά πηγαίνουμε σε αποκλιμάκωση»

«Πρέπει, όμως, να είμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση για τυχόν αναζωπύρωσή της» δήλωσε ο κ.Πλεύρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν κατά τη διάρκεια γεύματος και τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σπάνιων νοσημάτων και του συνδρόμου Long Covid.

Μητσοτάκης

Κ.Μητσοτάκης: Η βοήθεια προς τον Ουκρανικό λαό είναι ζήτημα αρχής

Επί ελληνικού εδάφους, κι ενώ προβάλλονταν ο διεθνής τηλε-μαραθώνιος για την οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του ανέφερε:

Για τους Έλληνες, ο πόνος των Ουκρανών είναι βαθύτατα προσωπική υπόθεση. Η Μαριούπολη, μια πόλη που πολιορκείται, είναι το σπίτι μιας μεγάλης ελληνικής κοινότητας που αριθμεί 150.000 άτομα.

Η βοήθεια προς τον Ουκρανικό λαό δεν είναι ζήτημα επιλογής για τους Έλληνες. Είναι ζήτημα ανάγκης, ζήτημα αρχής. Για το λόγο αυτό:

Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε ανθρωπιστική βοήθεια και να φροντίζουμε τα παιδιά της Ουκρανίας στα νοσοκομεία μας.

Έχουμε υποδεχτεί 15.000 Ουκρανούς πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 5.000 είναι παιδιά.
Θα βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ξεκινώντας από το μαιευτήριο της Μαριούπολης.

Διαφήμιση