Αρχική Ειδήσεις Με Rafale και εντυπωσιακές «πρωτιές» η φετινή 25η Μαρτίου στην Αθήνα

Με Rafale και εντυπωσιακές «πρωτιές» η φετινή 25η Μαρτίου στην Αθήνα

Τρεις «πρωτιές» θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Σύνταγμα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Tην πρώτη παρέλαση μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και τα αλλεπάλληλα lockdown που ακολούθησαν.

0
rafale
Rafale Πηγή: tanea.gr
Διαφήμιση

Τρεις «πρωτιές» θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Σύνταγμα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Πρεμιέρα θα κάνουν και τα ειδικά τεθωρακισμένα τροχοφόρα του Ελληνικού Στρατού.

Τα νεαποκτηθέντα μαχητικά αεροσκάφη Rafale θα συμμετέχουν στις διελεύσεις πτητικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ πτήση θα πραγματοποιήσει και το θρυλικό Spitfire.

Ανακοινωθέν με οδηγίες για τις μαθητικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, γνωστοποιώντας ότι «για τον συντονισμό της ροής της παρέλασης οι συντονιστές παρελάσεων συνεργάζονται με τους βοηθούς τους και με τους συνοδούς καθηγητές/τριες των σχολικών μονάδων. Επισημαίνεται ότι οι οικείες Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές έχουν την ευθύνη κατάρτισης του προγράμματος των παρελάσεων».

Τι ισχύει για τις μάσκες

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι «σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης».

Όσοι παρελάσουν, ωστόσο, θα πρέπει -εφ’ όσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση- να φορούν κανονικά τις μάσκες τους τόσο πριν όσο και μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

 

Η πρώτη Παρέλαση 25η Μαρτίου, μετά από δυο χρόνια πανδημίας

Τον Μάρτιο του 2020 μια από τις πρώτες εκδηλώσεις που είχαν ακυρωθεί, πριν καλά καλά κλείσουν καταστήματα, εστίαση, σχολεία κλπ. ήταν η παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ηταν λίγο πριν αρχίσζουν όλα να αλλάζουν, αφού, καθώς η πανδημία εξαπλωνόταν ραγδαία, σε πολύ λίγες ημέρες ελήφθη ουσιαστικά η απόφαση να κλείσουν τα πάντα και να απαγορευτεί και η κυκλοφορία.

Οχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον πλανήτη που σε πολύ λίγες ημέρες μπήκε το μεγαλύτερο τμήμα του σε καραντίνα, μια πραγματικά πρωτόγνωρη κατάσταση.

Επίσης πέρυσι δεν έγινε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, καθώς και πάλι ζούσαμε υπό συνθήκες καραντίνες, με τα πάντα κλειστά και μάλιστα επί μακρόν.

Με πληροφορίες από ertnews και iefimerida

Διαφήμιση