LIVE H συζήτηση στη Βουλή για την κατάσταση στην Ουκρανία

    0
    EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
    (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
    Διαφήμιση

    Ξεκίνησε  η συζήτηση στη Βουλή για την κατάσταση στην Ουκρανία. Τη συζήτηση άνοιξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

    Στη συζήτηση αναμένεται να κυριαρχήσουν, εκτός από τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία, και οι ενστάσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης για την αποστολή αμυντικού υλικού.

    Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως: «Η εισβολή της Ρωσία ξυπνά μνήμες από τους εφιάλτες των πολέμων. Από το θράσσος της βίας απειλείται να ακρωτηριαστεί μια χώρα. Μαζί της και το διεθνές δίκαιο», είπε.

    «Η απόφαση του προέδρου Πούτιν αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και των κανόνων περί επίλυσης διακρατικών διαφορών με ειρηνικές μεθόδους. Αμφισβητεί με τη χρήση βίας την εδαφική ακεραιότητα μιας χώρας, με την οποία η Ρωσία έχει στενότατους δεσμούς. Προκαλεί χιλιάδες αθώα θύματα ανάμεσά τους και έλληνες και οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες στο δρόμο της προσφυγιάς. Με πρόσχημα μια ανύπαρκτη απειλή κατά της χώρας του ο Βλαντιμίρ Πούτν επιχειρεί να καταργήσει την ελευθερία μιας άλλης χώρας. Η Ρωσία δεν κινδυνεύει από κανέναν γείτονά της».

    H συζήτηση διεξάγεται, μετά από αίτημα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις για την Ελλάδα.

    Δείτε live εικόνα από τη Βουλή

    Διαφήμιση