Αρχική Μεταφορές Ήρθε η Άνοιξη με χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών διεθνώς

Ήρθε η Άνοιξη με χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών διεθνώς

Η IATA χαιρετίζει το δυναμικό άνοιγμα των συνόρων και τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, καθώς ο COVID-19 περνά στην ενδημική του φάση.

0
200724174809 airplane travel
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Περισσότερες από 25 αγορές, που αντιπροσωπεύουν το 38% της διεθνούς ταξιδιωτικής ζήτησης του 2019, είναι πλέον ανοιχτές σε εμβολιασμένους επιβάτες κατά της Covid-19, χωρίς περιορισμούς, μέτρα καραντίνας ή απαιτήσεις για τεστ.

Έρευνα της IATA σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τις 50 κορυφαίες αγορές αεροπορικών ταξιδιών στον κόσμο (που αποτελούν το 88% της διεθνούς ζήτησης το 2019, όπως μετράται με βάση τα έσοδα επιβατών ανά χιλιόμετρο – RPK) αποκάλυψε την αυξανόμενη πρόσβαση στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες:

  • Πλέον, 25 αγορές, που αντιπροσωπεύουν το 38% της διεθνούς ζήτησης του 2019, είναι ανοιχτές σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες χωρίς μέτρα καραντίνας ή απαιτήσεις για τεστ — από 18 αγορές (28% της διεθνούς ζήτησης 2019) που ήταν στα μέσα Φεβρουαρίου.
  • 38 αγορές, που αντιπροσωπεύουν το 65% της διεθνούς ζήτησης του 2019, είναι ανοιχτές σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες χωρίς απαιτήσεις καραντίνας — από 28 αγορές (50% της διεθνούς ζήτησης 2019) που ήταν στα μέσα Φεβρουαρίου.
  • Σειρά ερευνών σε επιβάτες από την IATA κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν δείξει ότι τα τεστ και ειδικά η καραντίνα αποτελούν σημαντικά εμπόδια στα ταξίδια.

Έντονες παραμένουν οι περιφερειακές διακυμάνσεις όσον αφορά στο βαθμό ανοίγματος μεταξύ των διαφόρων αγορών.

chart3511

 

Η ταξιδιωτική κίνηση σε Ασία – Αμερική – Ευρώπη

Τα ταξίδια στην Ασία παραμένουν σε μεγάλο βαθμό περιορισμένα λόγω του COVID-19. Ενώ η διεθνής κίνηση της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης ανέκαμψε στο -42% της κορυφαίας επίδοσής τους το 2019 πέρυσι, η κίνηση στην Ασία-Ειρηνικό παρέμεινε στο -88%. Ακόμη και σε αυτήν την περιοχή, ωστόσο, σημειώθηκε κάποια πρόοδος, με την Ινδία και τη Μαλαισία μεταξύ των χωρών που ανακοίνωσαν πρόσφατα χαλάρωση των περιορισμών.

Η χαλάρωση των μέτρων αντικατοπτρίζει την πεποίθηση ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, όπως το κλείσιμο των συνόρων και η καραντίνα, ελάχιστα βοηθούν στον έλεγχο της εξάπλωσης του COVID-19.

Μια πρόσφατη έκθεση της OXERA και της Edge Health, που εξετάζει την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον στην Ευρώπη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί μπορούν να καθυστερήσουν την κορύφωση ενός κύματος, μόνο κατά μερικές ημέρες.

«Ο κόσμος πλέον, είναι σε μεγάλο βαθμό ανοιχτός για ταξίδια. Καθώς η ανοσία του πληθυσμού αυξάνεται, περισσότερες κυβερνήσεις διαχειρίζονται τον COVID-19 μέσω επιτήρησης, όπως κάνουν και για άλλους ενδημικούς ιούς. Αυτά είναι σπουδαία νέα για έναν αυξανόμενο αριθμό προορισμών που θα λάβουν την πολυπόθητη οικονομική ώθηση από την επερχόμενη περίοδο του Πάσχα και του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Willie Walsh, γενικός διευθυντής της IATA.

Δείτε εδώ ολόκληρη την Έκθση της ΙΑΤΑ για την ταξιδιωτική κίνηση σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.
Πηγή: traveldailynews

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΡίγη συγκίνησης από την 7χρονη Ουκρανή που τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο της πατρίδας στης
Επόμενο άρθροΠρος ολοκλήρωση ο αγωγός IGB – H Ελλάδα διαμετακομιστικός κόμβος φυσικού αερίου