Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Η Ελλάδα στο επίκεντρο μεσογειακής συνεργασίας στον τουρισμό

Η Ελλάδα στο επίκεντρο μεσογειακής συνεργασίας στον τουρισμό

Ισχυρό τουριστικό και επενδυτικό ενδιαφέρον από την ισραηλινή αγορά για την Ελλάδα αποτυπώθηκε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΜΤΜ 2022 και τις κατ’ ιδίαν επαφές του υπουργού Βασίλη Κικίλια και του ισραηλινού ομολόγου του Yoel Razvozov.

0
eot
O υπουργός Τουρισμός Β. Κικίλιας και ο ισραηλινός ομόλογος του Yoel Razvozov.
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr 

Ισχυρό τουριστικό και επενδυτικό ενδιαφέρον από την ισραηλινή αγορά διαπίστωσε το Υπουργείο Τουρισμού από τη συμμετοχή του στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΜΤΜ 2022, με τον Βασίλη Κικίλια να γνωστοποιεί την πρωτοβουλία του ελληνικού υπουργείου για περιφερειακή συνεργασία στον τουρισμό μεταξύ όλων των μεσογειακών χωρών.

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας παρέστη στην εναρκτήρια τελετή της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΙΜΤΜ 2022 που διοργανώνεται στο Τελ Αβίβ, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του ΕΟΤ.

Αναφερόμενος στην ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας -Ισραήλ, ιδιαίτερα στον τομέα του θαλάσσιου Τουρισμού, ο υπουργός έκανε γνωστό ότι προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για περιφερειακή συνεργασία μεταξύ των μεσογειακών χωρών, με το ισραηλινό ομόλογό του Yoel Razvozov να δεσμεύεται για την θερμή υποστήριξη της ελληνικής πρωτοβουλίας.

Ισχυρό το τουριστικό και επενδυτικό ενδιαφέρον

Στο περιθώριο της ΙΜΤΜ 2022, ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με στελέχη της ισραηλινής τουριστικής αγοράς, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και tour operators, μεταξύ των οποίων με τον CEO της El Al Avigal Soreq, με τον CEO της Arkia Israel Airlines Gadi Tepper, με τον CEO και τον VP Sales and Marketing του ταξιδιωτικού οργανισμού Flying Carpet, Eyal Kashdan και Oren Cohen Meguri.

Στις συναντήσεις με τα ανώτατα στελέχη των δύο μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών του Ισραήλ, El Al και Arkia, συμφωνήθηκε η αύξηση των πτήσεων προς ελληνικούς προορισμούς για το 2022.

Η Arkia, δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ισραήλ,
ανακοίνωσε την προσθήκη της πτήσης προς Βόλο στα δρομολόγιά της.

Ο κ. Κικίλιας πραγματοποίησε επίσης σειρά σημαντικών επαφών με Ισραηλινούς επενδυτές, στις οποίες διαπίστωσε το ισχυρό ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα. Όπως διαπιστώθηκε, στην κορυφή του ενδιαφέροντος των επενδυτών παραμένει η Αθήνα, καθώς και λιγότερο γνωστοί προορισμοί στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Δράσεις ανάδειξης του ελληνικού τουρισμού

Στο επίκεντρο όλων των συναντήσεων του υπουργού Τουρισμού, βρέθηκαν δράσεις για την περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ, όπως

  • Ανάδειξη περιοχών που έχουν ιστορική σημασία για τους Ισραηλινούς, ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη που μπορεί να αποτελέσει κόμβο για ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα,
  • Προώθηση της κρουαζιέρας,
  • Επιμήκυνση του χρόνου διαμονής των Ισραηλινών επισκεπτών στη χώρα μας,
  • Ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού (ιατρικός, γαστρονομικός και χειμερινός τουρισμός).

eot1

Διαφήμιση