Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια ΕΟΤ: Ξεκινά η νέα τουριστική καμπάνια για 5 νησιά του Αν. Αιγαίου...

ΕΟΤ: Ξεκινά η νέα τουριστική καμπάνια για 5 νησιά του Αν. Αιγαίου [VIDEO]

H νέα τουριστική καμπάνια θα αναδείξει την ποικιλομορφία των ταξιδιωτικών προορισμών την γαστρονομική παράδοση, τον πολιτισμικό πλούτο και την ιδιαίτερη βιωματική τουριστική εμπειρία που προσφέρουν.

0
eot
Διαφήμιση

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου χρηματοδοτεί με 2 εκατ. ευρώ τον ΕΟΤ για την υλοποίηση συγκεκριμένου έργου προβολής των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, στην Ελλάδα και σε επιλεγμένες χώρες του εξωτερικού. 

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, με τον Γ.Γ. του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Δημήτριο Φραγκάκη, η νέα τουριστική προβολή  θα αναδείξει την ποικιλομορφία των ταξιδιωτικών προορισμών των νησιών και τους αρχαιολογικούς χώρους,  την γαστρονομική παράδοση και τα τοπικά προϊόντα, τον πολιτισμικό πλούτο και την ιδιαίτερη βιωματική τουριστική εμπειρία που προσφέρουν.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η συνέχιση της επιτυχημένης τουριστικής καμπάνιας Greek4ForYouκαι η οποία αφορά τα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου Χίο, Λέσβο, Λέρο, Σάμο και Κω, για την χρονική περίοδο 2022-2023. 
Στόχος η ενίσχυση του τουριστικού τους προϊόντος, καθώς και της εικόνας τους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

 

Στοχευμένες παρεμβάσεις

«Συνεχίζουμε, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, ένα επιτυχημένο πρόγραμμα για την τουριστική ανάδειξη των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου» δήλωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Μηταράκης.

«Η Κως, η Λέρος, η Σάμος, η Χίος και η Λέσβος έχουν, πλέον, αφήσει οριστικά πίσω τους την μεταναστευτική κρίση. Πλέον, προχωράμε με στοχευμένες παρεμβάσεις στην επούλωση χρόνιων πληγών και στην ουσιαστική μείωση των επιπτώσεων της. Πρώτο βήμα η αποκατάσταση του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας και κατ’ επέκταση της εικόνας τους» πρόσθεσε.

Η μεταναστευτική κρίση μένει στο παρελθόν

«Είχαμε μία πολύ παραγωγική συνεργασία με τον Υπουργό κ. Νότη Μηταράκη και τους συνεργάτες του. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε την πολύ επιτυχημένη συνεργασία μας με την καμπάνια προβολής των πέντε ελληνικών νησιών που έχουν περάσει και ξεπεράσει πλέον την μεταναστευτική κρίση» δήλωσε ο Γ.Γ. του ΕΟΤ, κ. Φραγκάκης.

«Με χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους θα  υλοποιήσουμε ένα ειδικό πρόγραμμα τουριστικής προβολής τους για το 2022 και το 2023 στο εξωτερικό αλλά και την ελληνική αγορά. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μηταράκη για την εμπιστοσύνη του στον ΕΟΤ ο οποίος πλέον διευρύνει τις δραστηριότητά του και αξιοποιεί την τεχνογνωσία του και σε άλλα πεδία που αφορούν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό» σχολίασε.

H νέα τουριστική καμπάνια του ΕΟΤ θα αναδείξει τη βιωματική τουριστική εμπειρία που προσφέρουν τα νησιά Κως, Λέρος, Σάμος, Χίος και Λέσβος

Διαφήμιση