Εγκλωβισμένοι και αγνοούμενοι από ισχυρή έκρηξη εργοστασίου στα Γρεβενά

  Το εργοστάσιο έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα από μπάζα και σίδερα, ενώ ο ήχος της έκρηξη ακούστηκε μέχρι την Κοζάνη.

  0
  Grevena ekrixi
  Διαφήμιση

  Σύνταξη: ecozen.gr

  Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών υλών στην περιοχή Ιτέας Γρεβενών, σημειώθηκε λίγο μετά τις 8:00 το πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου, αναστατώνοντας περιοίκους και Αρχές.

  Το εργοστάσιο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ αγνοούνται σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, τρεις εργαζόμενοι. Οι δύο από τρεις εργαζομένους που αγνοούνται είναι από το χωριό Δήμητρα και την πόλη των Γρεβενών ενώ ο τρίτος από ένα χωριό της Κοζάνης.

  «το εργοστάσιο έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα από μπάζα και σίδερα»

  Τραυματισμένος και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφού υπέστη ισχυρό σοκ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών ο φύλακας του εργοστασίου που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του.

  Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία το εργοστάσιο ανήκει στην εταιρεία ΕΛΤΕΚ. Ενώ, σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάσταση υγείας του φύλακα δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.

  Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

  grevena 2

  …Όπως ο σεισμός του ’95

  Για λόγους ασφαλείας η πρόσβαση στον χώρο έχει αποκλειστεί. Ο κ. Δημήτρης Παλέγκας κάτοικος της Ιτέας Γρεβενών ανάφερε, ότι «η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή και νοιώσαμε την γη και τα σπίτια μας να ταρακουνιούνται όπως στον σεισμό του 1995…».

  Μίλησε για ένα τεράστιο σύννεφο καπνού που υψώθηκε εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος κι ότι τα γύρω χωράφια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από την περίφραξη του εργοστασίου έχουν γεμίσει με κομμάτια από μπετόν και σίδερα που προέρχονται τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

  Ο δήμαρχος Γρεβενών κ Γιώργος Δασταμάνης δήλωσε ότι η έκρηξη ακούστηκε και μέσα στην πόλη, ενώ ο ήχος της έφτασε έως τον Δήμο Δεσκάτης Γρεβενών και στην Αιανή Κοζάνης.

  Ορισμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου -που παρήγαγε εκρηκτικές ύλες- για λόγους ασφαλείας είναι κάτω από το έδαφος ενώ σύμφωνα με τον αξιωματικό της πυροσβεστικής που βρίσκεται στο σημείο «το εργοστάσιο έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα από μπάζα και σίδερα».

   

  Διαφήμιση