Αρχική COVID-19 Covid-19: Προ των πυλών σημαντικό «bonus Ελευθερίας» για εμβολιασμένους

Covid-19: Προ των πυλών σημαντικό «bonus Ελευθερίας» για εμβολιασμένους

Tα μέλη της Επιτροπής Ειδικών και Εμπειρογνωμόνων παρακολουθούν την πορεία της πανδημίας και εκφράζουν την αισιοδοξία τους για βελτίωση των δεικτών. Ενώ εξετάζουν νέες «Ελευθερίες» μέχρι το Πάσχα.

0
coronamask8 1025x559 1
Διαφήμιση

Τα βήματα του Ισραήλ και της Γαλλίας ετοιμάζεται να ακολουθήσει η χώρα μας, αναφορικά με την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται νέα άνοδος στα κρούσματα κορονοϊού.

Το μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, καθηγητής Υγιεινής και επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για πιθανότητα κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμούς.

Όπως εξήγησε, οι πιθανότητες κατάργησης είναι στο 50% και είπε πως σε αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας, όπως οι θάνατοι και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Μάλιστα η κατάργηση μπορεί να γίνει πριν το Πάσχα. «Είναι μια πιθανότητα να μην έχουμε το Covid pass π.χ. για τους χώρους της εστίασης», τόνισε.

 

πιστοποιητικά - covid pass - έλεγχοι
Εικόνα: Pexels/Nataliya Vaitkevich

Πότε «πετάμε» τις μάσκες

Αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάργησης της χρήσης μάσκας ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι είναι πιθανό να σταματήσει η χρήση της σε κλειστούς χώρους.

Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά είπε,«Ήρθαν για να μείνουν στα νοσοκομεία».

 

Πόσες ακόμα ενισχυτικές δόσεις εμολίων;

Όσον αφορά στην τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορoνοϊό ο καθηγητής εξέφρασε την άποψη ότι αναμένεται να δοθεί και στους άνω των 70 ετών, εκτός από τις ευπαθείς ομάδες.

«Δεν πρόκειται να δούμε σύντομα ενισχυτικές δόσεις
στον υπόλοιπο πληθυσμό και στα παιδιά.
Αν θα χρειαστεί θα το δούμε από Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο».

 

«Σταδιακά οι θάνατοι και οι άνθρωποι που χρειάζονται σημαντική βοήθεια θα μειώνονται» προέβλεψε ο κ.Μαγιορκίνης, παραδεχόμενος ότι «Αυτή την στιγμή είμαστε σε ταλάντωση. Δεν βλέπουμε εκθετική φάση της πανδημίας».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Υγιεινής τα μέλη της Επιτροπής Ειδικών παρακολουθούν την κατάσταση, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για βελτίωση.

Διαφήμιση